• Die Haghe A1....op weg naar de hoofdklasse

  • Dit seizoen heb ik de eer om teambegeleider te zijn van de A1. Mijn geel/zwarte korfbalhart spreekt nog steeds en hoe leuk is het dan om een leuke, talentvolle en fanatieke groep korfballers te helpen. ook de trainer/coaches natuurlijk.
    Ik vind het ook wel leuk om af en toe eens een verslag te schrijven over deze kanjers en de wedstrijden.
    Op 16 augustus was daar de 1e training. De ploeg was er helemaal klaar voor om lekker fanatiek van start te gaan. De 1e oefenwedstrijd al vrij snel daarna tegen IJsselvogels. Natuurlijk is alles nog even wennen, 2 nieuwe spelers inpassen en de conditie weer op peil brengen. Toch zag je al snel in die wedstrijd wat er in deze ploeg mogelijk is, er loopt veel kwaliteit.
    De wedstrijd werd ruim gewonnen, maar dat was niet het belangrijkste. het plezier in dit spel zag ik ook al snel.
    De week daarna een 3 kamp bij Avanti, 2 wedstrijden van 40 min, best pittig, maar jullie gaan er gewoon voor. De aanwijzingen van jullie coaches worden als sponzen opgezogen en ook uitgevoerd, super gaaf om dat te zien. Natuurlijk moeten en kunnen er nog steeds veel dingen beter, maar die zelfkritiek is er ook.
    De 2 potjes werden heel duidelijk gewonnen, voor de statistieken wel leuk.
    De laatste oefenpot was thuis tegen hoofdklasser Dalto, dus dan konden nog meer zien waar we nu staan. Het begin was wat stroef en statisch maar toen de ploeg ging draaien zag ik weer de A1 waar ik al een hele tijd van geniet wat korfbal betreft.
    Mooie aanvallen, maar het strakke verdedigen waren voor mij erg gaaf om te zien. ook nu weten jullie heel goed dat het nog beter moet en dat willen jullie ook, gaat ook gebeuren, geloof me.
    Is het dan alleen maar positief? het antwoord is JA! Maar ik roep een ieder op om het zelf maar eens te bekijken de komende tijd..
    Komende week mogen we dan eindelijk voor het "eggie". We gaan naar TOP, ik ben benieuwd maar heb er ook  vertrouwen in.
    ook de positieve oudergroep is fijn om er bij te hebben.

    We zijn dus op weg naar de hoofdklasse en we zijn op de goede weg! Voorspellingen durf ik me niet aan te wagen, maar dat deze ploeg tot veel in staat is, dat is wel zeker.
    Zaterdag over een week kan iedereen dat aanschouwen om 12.30u!
    Nu eerst TOP.

    een trotse teambegeleider
    Petra