• Voorbeschouwing Dindoa – Die Haghe

  • Na de promotie van vorig seizoen, komt Die Haghe uit in de Overgangsklasse en is de vraag of het team van Tim Abbenhuis zich hier staande in kan houden. Natuurlijk is behoud in deze klasse het hoofddoel en wanneer dit is gebeurt dan maar zien hoe hoog de plaats op de ranglijst uiteindelijk zal worden. De teams waar tegen moet worden gespeeld zijn geen onbekenden want in het verleden hebben wij tegen allemaal al eens gespeeld. KVS lijkt voor mij de topfavoriet voor de titel, maar daaronder ligt het volgens mij helemaal open en zal gedurende de competitie wel zichtbaar worden hoe de verhoudingen liggen.

    De eerste wedstrijd moet Die Haghe afreizen naar Ermelo om daar tegen Dindoa aan te treden. Vlak voor de coronaperiode kwamen wij deze tegen in de zaal. Thuis werd er verloren en uit was er een knappe winst. Bij Dindoa lijkt er zo op het eerste gezicht niet veel veranderingen in het team te zijn ten opzichte van toen, terwijl aan de kant van Die Haghe een geheel ander team staat. Slechts een enkele speler/speelster was er toen ook bij.

    Dindoa zal er zeker op gebrand zijn om voor het thuispubliek revanche op de wedstrijd van toen te nemen. Hoe hun voorbereiding is gegaan weet ik niet, maar Die Haghe heeft een goede voorbereiding achter de rug met 3 overwinningen en lijkt klaar voor deze wedstrijd. Natuurlijk zal er sprake van enige spanning zijn. Wanneer de Kanaries dit onder bedwang hebben, liggen er zeker mogelijkheden voor een overwinning.

    De overige wedstrijden in de poule zijn:

    SKF – Antilopen
    KVS – Tweemaal Zes
    De Meeuwen – Pernix

    Die Haghe 2 gaat proberen om dit seizoen weer een gooi naar de titel te doen maar zal zeker niet makkelijk zijn. Met bijna dezelfde tegenstanders als Die Haghe 1 in de poule spelen zij hun eerste wedstrijd dus ook bij en tegen Dindoa.

    Wilt u beide teams komen aanmoedigen, dan kunt u naar De Zanderij aan de Watervalweg 170 in Ermelo komen alwaar DH 2 om 14.00 uur begint en aansluiten DH 1 de wedstrijd speelt.

    Veel succes !!!