• Van de voorzitter: 24 oktober 2022

  • Afgelopen zaterdag naar Fortuna waar de C1 een belangrijke wedstrijd te wachten stond. Natuurlijk wil je een wedstrijd winnen en dat het uiteindelijk gelijk wordt is niet leuk maar laten we niet vergeten dat ook de C1 Hoofdklasse speelt en gewoon bovenin meedraait. Alle complimenten voor dit team!
    Natuurlijk de teleurstelling bij het gelijkspel van Die Haghe 1. Ongetwijfeld zullen we de analyse van Willem lezen. Het tweede deed weer wat het moest doen en won van Pernix en verstevigde hiermee de koppositie. Ook de A1 kon geen vuist maken tegen Nieuwerkerk en speelde gelijk. Laat in de middag speelde de B1 tegen het sterke Fortuna. Ook hier zagen we een hard werkend Die Haghe wat net aan het kortste eind trok maar wel een hele verdienstelijke wedstrijd speelde!
    Dan het derde: een ploeg die nu gelukkig een vaste trainer heeft en wel Stefaan Groenveld. Gelukkig nu ook twee (!) coaches, Kyra en Raymond. Ik ben ervan overtuigd dat deze ploeg de punten gaat halen in deze pittige klasse.
    Zo aan het eind van de eerste periode veld wil je graag een balans opmaken en kijk je daarvoor primair naar de eindresultaten maar veel belangrijker is het plezier en de ontwikkeling bij eenieder. Dat we nu veel trainers/coaches hebben is fijn en dat betekent dat de betrokkenheid van de leden gegroeid is. Ook de spontane aanmeldingen bij diverse commissies laat zien dat we op weg zijn een stabiele organisatie te worden. 
    Graag vestig ik ook nog de aandacht op een nieuwe groep binnen de club: de Reko's, oftewel de recreanten. Iedere woensdag traint deze groep die bestaat uit enthousiaste ouders en oud-spelers. Dit is laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen die een uurtje wil sporten en zo kennis wil maken met de korfbalsport.
    Tot slot: nog heel prematuur, maar er is een concept kanariepost in de maak. Wordt vervolgd!
     
    René Benning