• KIPPIE´S voorbeschouwing speelronde 8 de returns

  • De laatste veldwedstrijden van het eerste deel van de competitie staan alweer op het programma en zullen er qua posities op de ranglijst niet veel verschuivingen zijn omdat de onderlinge verschillen dit voorkomen. Wel kunnen de teams weer dichter bij elkaar komen en dan volgt in deel 2 van de veldcompetitie nog een spannende strijd.

    Die Haghe speelt als nr 2 tegen Dindoa wat op een 3e plek terug is te vinden met 3 punten achterstand. Dus ook na deze wedstrijd blijft Die Haghe 2e maar kan door een overwinning meer afstand nemen terwijl de Ermelose ploeg graag weer de aansluiting wil bewerkstelligen. De heenwedstrijd werd een makkelijke overwinning voor Die Haghe, maar inmiddels draait Dindoa een heel stuk beter. Voor Die Haghe is het zaak om de afronding beter te verzorgen dan de laatste wedstrijd want Dindoa weet gaandeweg deze competitie steeds makkelijker de korf te vinden. Dit komt voor een groot deel door de dames Saskia Lieman en Daphne van de Berg die bij de dames op de bovenste plekken op de topscoorderslijst staan. Die Haghe moet er voor zorgen om geen vrije worpen tegen te krijgen want deze 2 dames kunnen daar dodelijk in zijn. Aan de kant van de heren worden de doelpunten verdeeld maar ook zij weten, nu dus meer dan in het begin, de korf makkelijker te vinden. Aan de kant van Die Haghe weet iedereen wel tot scoren te komen maar de laatste 2 wedstrijden is de afronding, ondanks de vele doelpogingen, iets te wensen over. Hierdoor voorspel ik een spannende wedstrijd met veel strijd en passie aan beide kanten. Met de steun van de Haagse aanhang moet het toch mogelijk zijn om de winst in eigen huis te houden.

    Koploper KVS gaat naar hekkensluiter Tweemaal Zes en zal daar denk ik geen problemen ondervinden maar een kat in het nauw maakt soms rare sprongen. De andere nummer 3 SKF moet in Leusden Antilopen van zich af zien te houden en dat wordt lastig genoeg maar ik verwacht een overwinning van SKF. Tenslotte Speelt Pernix thuis tegen de Meeuwen en de Leidse formatie is aan een goed slot bezig en zal de wedstrijd met vertrouwen tegemoet zien en proberen de winst te behalen en dan van plek met de Meeuwen wisselen.

    Aan het weer zal het niet liggen om uw weg naar uw favoriet te vinden om hen aan te moedigen.

    VEEL SUCCES EN PLEZIER !!