• KIPPIE´s Voorbeschouwing 2e Helft veldcompetitie; Hoe zit het ook al weer?

  • Na het toch wel succesvolle zaalseizoen gaat onze selectie zich opmaken voor het 2e  gedeelte van de veldcompetitie. Daar staan zij er op dit moment ook goed voor en doen volop mee voor de promotieplekken. In het nieuwe seizoen 2023-2024 is er een geheel andere competitieopzet waarin dan in poules van 4 teams een volledige competitie gaat worden gespeeld. Hierdoor worden alle klassen uitgebreid met meer teams. De Ereklasse zal uit 8 poules bestaan.

    Die Haghe 1 speelt nu in de Overgangsklasse en staat op een 2e  plaats. De nummer 1 promoveert naar de Ereklasse. Mocht Die Haghe bij de twee beste nummers 2 van de vier Overgangsklassen eindigen dan speelt het volgend seizoen in de Ereklasse. De twee slechtste nummers 2 van de vier Overgangsklassen spelen een beslissingsduel op neutraal terrein tegen de nummer 7 uit de Hoofdklasse. Bij winst betekent dit promotie naar de Ereklasse en bij verlies promotie naar de Hoofdklasse. De nummers 3 t/m 7 gaan Hoofdklasse spelen. De nummers 8 blijven in de Overgangsklasse.

    Die Haghe 2 speelt nu in de 1e  Klasse en staat aan kop. De nummer 1 promoveert naar de Hoofdklasse. De nummers 2 t/m 4 en de vier beste nummers 5 promoveren naar de Overgangsklasse.Nummers 6 en 7 blijven 1e  klasse en nummer 8 degradeert naar de 2e  klasse.

    Hopelijk is hiermee duidelijker geworden hoe het ook al weer zat met de promotie en degradatieregeling. Zoals jullie zien is er nog genoeg om voor te strijden en we hopen dan ook jullie massaal bij de wedstrijden (zeker de thuiswedstrijden) te zien en onze kanjers te komen steunen. Zaterdag 22 april start Die Haghe 1 met een uitwedstrijd tegen SKF en Die Haghe 2 mag naar Wageningen. De voorbeschouwingen op deze wedstrijden volgen in de week voorafgaand.