• Boyd Abbenhuis wereldkampioen met Oranje onder 19

  • Afgelopen weekend speelde Boyd Abbenhuis zijn eerste wereldkampioenschap in het Oranjeshirt. Samen met TEAMNL U19 haalde het Haagse korfbaltalent van Die Haghe meteen de wereldbeker binnen!

    Van 7 – 9 april werd in het Belgische Gent gestreden om de wereldtitel korfbal onder 19 jaar. De Nederlandse jeugd was oppermachtig in de poule en bond de teams van Frankrijk, Engeland en Spanje eenvoudig aan de zegekar.

    Zaterdag speelde Oranje de halve finale tegen de zeer atletische korfballers van Chinese Taipei. Deze wedstrijd werd met 21-11 gewonnen, waardoor de eindstrijd op zondag met de Belgen beslecht moest worden. Na een matige eerste 10 minuten wist Nederland de versnelling in te trappen. Na een ruststand van 3-8, sleepten de Nederlandse leeuwen uiteindelijk eenvoudig de wereldbeker uit het hol van de Rode Duivels: 5-21.

    Boyd (18) zegt over zijn eerste wereldtitel: “Het was een wonderlijke aanloop naar dit WK, waarbij ik eerst buiten de selectie leek te vallen, steeds beter begon te presteren en uiteindelijk bij de laatste 7 spelers mocht plaatsnemen. Natuurlijk superblij met de wereldcup, maar het mooiste is de onvergetelijke ervaring om met en tegen de beste internationale jeugdkorfballers te spelen!”