• Van de voorzitter: 17 april 2023

  • We gaan beginnen! Daar bedoel ik de competitie mee. Alweer het laatste deel van het veld. Dit brengt ook weer verplichtingen met zich mee in de vorm van bardiensten, velddienst en scheidsrechters. Om met dat laatste te beginnen: Ik wil iedere ploeg vragen om dit voor jezelf goed te regelen zodat er geen ploegen zonder scheidsrechter staat, dit zou je toch zelf ook niet willen? Neem je verantwoordelijkheid en zorg dat alle te fluiten wedstrijden opgepakt worden! Kun je niet? Regel vervanging. Dank namens alle spelers en speelsters!
    Ook de bardiensten komen er weer aan en we kunnen nog vele vrijwilligers gebruiken. Ook hier geldt weer: we willen allemaal ons hapje en drankje kunnen kopen. Meld je aan bij Bestuur of Acco! Tot slot de velddienst. Aan het eind van de (zater)dag zal al het materiaal opgeruimd moeten worden, kleedkamers en clubhuis opgeruimd en aangeveegd. Vele handen maken licht werk, dus help mee. Zo, even een aantal afspraken zodat ergernissen voorkomen worden.
    Dan het schoolkorfbaltoermooi, een prachtig evenement en een prima organisatie. Fijn dat zovelen bereid waren dit te organiseren. Bedankt! Op de site staat het verslag.
    Natuurlijk haal ik ook even onze topper Boyd Abbenhuis aan, hij presteerde uitstekend met Oranje onder de 19. We kunnen trots zijn op de vele talenten die onze (relatief kleine) club alsmaar voortbrengt.
    Tot slot: afgelopen zaterdag was ik getuige van de korfbalfinale in Ahoy. Een spannende jeugd finale en een minder spannende seniorenfinale. We feliciteren PKC met dit behaalde resultaat. Wat mij bijblijft is dat onze sport prachtig en uniek is. Mooi dat met zo'n 10.000 enthousiast publiek deze sport zo op de kaart is gezet. Het was een echte happening kan elke korfballiefhebber aanraden dit een keer live mee te maken.
    Tot zover
     
    René Benning