• KIPPIE´S VOORBESCHOUWING speelronde 9 veldcompetitie

  • Na pauze van een aantal weken na de zaalcompetitie gaat de competitie op het veld weer hervat worden. Maar na deze speelronde volgt er alweer een pauze van 2 weken om dan de laatste 5 wedstrijden af te maken. In mijn vorige beschouwing heb ik al uitgelegd hoe de promotie/degradatieregeling werkt dus lees dit even terug als je dit nog niet hebt gedaan.

    Die Haghe staat 3 punten achter op dé favoriet KVS en en  3 punten voor op nummer 3 SKF en dat is nu juist de tegenstander voor deze speelronde. Bij winst doet Die Haghe goede zaken voor plek 2 zeker omdat de nummers 4 en 5 ook tegen elkaar spelen waarvan er dan 1 verder op achterstand gezet kan worden en ich kansloos mag achten voor plek 2.

    Die Haghe moet dus naar Veenendaal om tegen SKF aan te treden. De thuiswedstrijd werd ruim gewonnen, maar kon SKF tot 8 minuten voor rust goed bijblijven. In de zaalcompetitie zijn zij in de middenmoot geëindigd in een redelijk moeilijke poule. Voor eigen publiek willen zij natuurlijk proberen om de winst te behalen om zo aansluiting te vinden en op 1 punt verschil te komen. Die Haghe moet dit zien te voorkomen en kan bij winst weer een stap zetten richting promotie naar Hoofdklasse of zelfs naar de ERE-klasse.  De wedstrijd op sportpark De Groene Velden aan de Wageningselaan 1 te Veenendaal begint om 15.30 uur.

    Na deze wedstrijd trekt de Haagse karavaan naar Wageningen voor de wedstrijd van Die Haghe 2 welke zij daar moeten spelen.

    Die Haghe 2 is koploper en is in strijd met DALTO voor de titel en heeft 3 punten voorsprong op de ploeg uit Driebergen. Bij winst op Wageningen en als Dalto wint van Pernix is promotie naar de Overgangsklasse een feit. De nummer 1 promoveert naar de Hoofdklasse en volgende week komt Dalto naar Den Haag. Dus voor beide teams is winst het enige doel van deze speelronde. De rest van de teams zijn uitgeschakeld voor de titel.

    De thuiswedstrijd werd een zeer ruime winst voor onze kanaries maar tijdens de zaalcompetitie heeft Wageningen het goed gedaan en werden mooi 3e in de poule met kampioen Dalto. Het zal dus zeker geen walk over worden. Voor coaches Eric Snaphaan en Michel Korporaal de taak om het team op scherp te krijgen maar dat is hen wel toevertrouwd. Om 18.00 uur begint de wedstrijd sportpark Binnenveld aan de Marijkeweg 23 te Wageningen.

    De weergoden lijken vooralsnog gunstig gezind en wens ik de selectie veel plezier en succes.