• Die Haghe kamp 2023, Vrolijk Pasen!

  • De eerste ochtend rustig wakker worden op kamp zat er natuurlijk niet in.. Al onze minipaashazen werden wakker gemaakt en kregen gelijk de opdracht om hun eigen paasei te vinden die op het buitenterrein waren verstopt. Eenmaal hun paasei gevonden stond er een nummer op het ei en werd elke pupil gekoppeld aan een aspirant. Een moeilijke extra opdracht voor de aspiraten om tot en met vrijdag hun ei heel te houden, zodat zij bij het eierengooien een extra ei krijgen! Dat wordt spannend….

    Na het ontbijt hebben onze lieve aspiranten de kookploeg geholpen met aardappelen schillen. Altijd erg fijn zulke hulpen!

    Hierna volgde het ochtendspel ‘’Easter in Ommel’’ waarbij de kinderen in teams zoveel mogelijk paaseieren van hun eigen kleur moesten verzamelen, maar kon er ondertussen een knijper van je schouder afgetrokken worden en dan was je af en moest je jouw paasei inleveren. Ook liepen er een Kuikentje, een paashaas, een paasei en een paasmeisje in het bos waarbij je of een paasei kon winnen of zelfs kon verliezen als je getikt werd. Na heel veel verhitte koppies en paaseieren verder hadden de groepjes van Myrthe – met Kai, Isambel, Laura Tygo en Kick – en Tessa – met Jeremy, Iza, Kaylee, Milou en Marijn gewonnen!

    Er was helaas slecht weer voorspeld in de middag dus zette de hoofdpaashazen van sport en spel het tempo er lekker in vandaag, want na de lunch gingen we gelijk weer naar het bos voor het ‘’Paaseieren kwartet’’. Jullie raden het al, zo veel mogelijk paaseieren kwartetten verzamelen, maar dus ook jouw eigen paaseieren verdedigen! Dat was soms nog een beetje moeilijk in combinatie met  de vermoeidheid en de hitte, maar wat hebben ze gerend! Met als paashazen winnaars Julian, Anouk, Kaylee, Chiel, Jayden, Lucas, Quinn en Milan, en natuurlijk Ellen en Myrthe !

    Iets te vroeg gejuicht… de stortbui kwam toch naar beneden. Gelukkig hebben wij een grote eetzaal waar wij de uurtjes vol hebben gemaakt met kaartspellen, kleuren, tafeltennissen, waterpongen, mikado en noem maar op. Er was genoeg te doen.

    De kookploeg sloofde zich ondertussen weer uit in de keuken. Stamppot rauwe andijvie met een overheerlijke Dungelmann gehaktbal stond op het menu met als toetje vanille vla of yoghurt. Elk jaar weer iets om naar uit te kijken, al bleef het vla eten dit jaar gelukkig wel beschaafd Ă©n met een lepel!

    Het weer liet toe dat wij in de avond toch nog (ja de 3e keer vandaag!) naar het bos konden! De pupillen begonnen met het ‘’Paaseieren kleuren spel’’ waarbij zij op volgorde van kleurenposten de kleuren paaseieren moesten zoeken. Er was zelfs een groepje al na 20 minuten klaar, als echte snelle paashazen zijn zij door het bos gerend om te winnen! Dat was het team van Tessa;  Quinn, Jamie, Sterre, Jonathan en Sabiya!

    De aspiranten speelden eerst het Rode Draadspel waar zij prachtige eigen haashoeden hadden geknutseld, die zij bij het grote ‘’Paas smokkel spel’’ in het bos konden gebruiken. De smokkelaars moesten proberen om de paaseieren langs de paashazen te smokkelen, maar de paashazen wilden natuurlijk niet dat hun eieren gestolen werden.. Dit was een heftige strijd in het donkere bos! En al hoewel Julian tot de meest waardevolle aspirant haas werd verkozen, werd de strijd gewonnen door Isabel, Alyssa, Esmee, Anouk, Emma, Jayde, Finn, Servais Milan en Jeremy!

    Wat een spellen vandaag! En voorlopig ook even genoeg eieren gezien. Tijd voor een nieuwe feestdag!  Voor nu is Ă©Ă©n uur en liggen alle pupillen al een tijdje te slapen. De meeste aspiranten liggen ook al, maar het is nog niet helemaal stil. De leiding is ondertussen alweer druk bezig met de versieringen voor een nieuwe feestdag! Tot morgen!