• Die haghe A1……weer in de finale

• Afgelopen week de Haagse korfbal dagen, waar onze A1 de laatste 2x de winnaar was. Wat ging dit jaar ons brengen met een ploeg waar nog niet alles goed valt, maar waar wel vooruitgang in zit.
    De 1e ronde tegen Refleks. Helaas het bekende euvel, slechte schoten, iets te veel fouten. Refleks bouwde naar een riante voorsprong van 3-11. Na rust duurde het te lang eer we het gat vonden, maar de laatste 15 minuten waren echt voor ons met  10 doelpunten voor en 2 tegen. Het is dan zo zonde dat het niet de hele wedstrijd lukt, maar de laatste 10 minuten haalde ik wel weer energie uit.

De zaterdag daarna even een oefenpot tegen GG in Wormer. Weer begonnen we niet scherp, 5-1 achter. Hoe kan dat nou toch?! Maar ineens ging de ploeg draaien en met 5 doelpunten op rij trokken we de wedstrijd naar ons toe. Een kleine voorsprong met rust. Na rust een prima spelende A1 met lekker wat goals. Invalster Lisa mag zeker genoemd worden, zij speelde een goede wedstrijd!
    Uiteindelijk winnen we met 14-17, een prima resultaat na de teleurstelling van de donderdag daarvoor.

Dinsdag weer HKD tegen een zeer bekende tegenstander. Zelf was ik even geveld door de griep maar bleef prima op de hoogte van het score verloop.
    De doelpunten vielen niet makkelijk maar naar wat ik hoorde was de uiteindelijke 15-12 overwinning volkomen terecht. Door een spannend doelsaldo bleken we toch ineens in de halve finale te staan en je gelooft het niet, want weer was onze tegenstander Ondo. Gelukkig kon ik er ook bij zijn en het werd een girlpower wedstrijd.

We gingen heel goed van start en de schoten vielen nu wel. Driftig schreef ik mee in mijn boekje, dit kon wel eens heel leuk worden. De rust brak aan met een 14-4 voorsprong, een heerlijk weelde en ik genoot enorm van jullie allemaal. Na rust iets meer tegenstand, iets onzuiverder schieten en minder gefocust, kwam het tot 19-13. Gelukkig werden jullie weer wakker en schoten er 6 achter elkaar in. De uitslag 27-15 was niet alleen super fijn, maar hield ook in dat we toch weer in de finale van de HKD staan, een super goede prestatie. De dames waren de laatste wedstrijd enorm op schot, 20 doelpunten, maar de heren ondersteunden dat uitstekend.

Nu nog de finale mensen, vrijdag 20.45u in de Eiberhal. Ik ben trots op dit team, wat hopelijk de stijgende lijn nu echt te pakken heeft. Dit resultaat is belangrijk voor het vertrouwen in elkaar!! Vrijdag nog 1x vlammen en wie weet pakken we ook dit jaar weer de titel. Ga ervoor mensen!

Rest mijn nog om alle mensen bedanken die de jurytafel geregeld hebben, top!
    Tot vrijdag en ik hoop op veel supporters.