• Die Haghe begint deze speelronde als enige koploper na de winst op Pernix daar waar Achilles de punten aan het sterke Vitesse moest laten. Met 2 punten voorsprong staat nu de stadsderby tegen de zwart-witte formatie op het programma.
    Tijdens de HKD bleek Die Haghe 2 keer de sterkste maar dat zegt in deze derby helemaal niets want zo’n wedstrijd is iets aparts en willen beide ploegen niet voor elkaar onder doen. Achilles is goed bezig en weet, net als Die Haghe, ook veel te scoren. Het verschil ligt hem in de aantal tegen doelpunten waar Die Haghe duidelijk minder tegen heeft gekregen. Toch moet Die Haghe oppassen want alle heren van Achilles scoren erg makkelijk. Zij hebben dan ook het merendeel van de doelpunten gemaakt. Aan de kant van Die Haghe ligt dat bij de Dames en heren redelijk goed verdeeld wat ook de kracht van de Kanaries is. Wanneer iemand het even niet heeft, staat er een ander klaar om de scores op zich te nemen. De coaches Niels en Tim (DH) zullen ongetwijfeld alles goed hebben geanalyseerd en hun strijdplan klaar hebben om ook deze wedstrijd tot een goed eind te brengen. Bij winst kan Die Haghe dus een tik uitdelen en ruimer aan kop komen te staan en Achilles zal willen blijven aanhaken om mee te blijven doen.
    Voor Die Haghe 2 staat ook de belangrijke wedstrijd tegen Achilles 2 op het programma en zal het verlies van vorige week goed willen maken. Zoals in het verslag van Achilles 2 staat te lezen kan Die Haghe de borst nat maken want na de winst op Vitesse 2 zijn zij op zoek naar meer en ook graag de aansluiting met de top van de ranglijst willen. Hier verwacht ik ook een wedstrijd vol passie en op het scherpst van de snede.
    Wilt u getuige zijn van deze wedstrijdn, kom dan naar de Sportcampus (topsporthal). Die Haghe 2 begint om 16.15 uur en daarna de wedstrijd van Die Haghe 1. Voor de Die Haghe jeugd is er in de rust een leuk item. Lees dit ergens anders op de website.
    Iedereen weer veel plezier en succes !!