• Die Haghe 2 als promovendus na 6 wedstrijden gedeeld koploper

• Na de promotie vorig zaalseizoen was ik benieuwd hoe Die Haghe 2 een niveau hoger met gerenommeerde tegenstanders als o.a.  Rohda, Excelsior, KVA en Achilles zich  staande zou gaan houden en zoals de kop aangeeft, is dit dus gewoon goed te noemen.

De eerst wedstrijd tegen Rohda was de eerste helft nog spannend maar de 2e helft draaide het team op volle toeren en won het toch wel enigszins verrassend  vrij eenvoudig met 27-13. De volgende wedstrijd uit tegen Excelsior werd een iets spannender potje. Bij rust was het 9-11 en ook hier bleek de 2e helft Die Haghe de betere ploeg en won het met 17-23. De 3e wedstrijd kwam concurrent KVA 2 op bezoek en had Die Haghe het de eerste helft lastig met de bezoekers wat bleek met de 11-9 ruststand. Echter liet Die Haghe ook nu weer een geweldige 2e helft zien waarbij het verdedigend maar zeker aanvallend veel te sterk was voor KVA en won ruim met24-15. Met 6 uit 3 was dit dus een goede start van de competitie en voor wedstrijd 4 moest het nu naar Pernix om dit vol te houden. Dit werd een super spannende partij  met veel strijd. Bij rust leidde de thuisploeg met 11-10 en moest Die Haghe ook nu weer een goed 2e helft spelen. Verdedigiend ging dit ook goed, alleen de afwerking wilde niet vlotten. Het kwam nog wel 15-16 voor maar moest toch toezien dat Pernix met 18-16 de punten in eigen huis hield. Hierna volgde de stadsderby tegen Achilles en dat zijn altijd wedstrijden op zich. Het eerste deel van de eerste helft schoot Achilles met scherp en nam het een grote voorsprong maar langzaam aan kreeg Die Haghe vat op de tegenstander en wist het voor rust de achterstand terug te brengen naar 1 verschil (11-12). De 2e helft was vooral spannend door het “gevecht” wat zich afspeelde maar veel werd er niet gescoord. Uiteindelijk won Die HAghe met 16-15 en kon het zich gaan opmaken voor de laatste wedstrijd van 2023 tegen ZKV 2. De Zaandamse formatie bleek een zeer taaie tegenstander en waren de eerste helft iets beter dan Die Haghe en leidde bij rust met 11-13. Echter wist Die Haghe ook nu weer de 2e helft bewaard te hebben om de wedstrijd naar zich toe te trekken en dit leek na de `15-14 ook te gaan lukken maar ZKV dacht daar iets anders over en bleef mee gaan in de strijd en was de 19-19 eindstand wel terecht.

Stand
    Die Haghe 2 gaat nu samen met Vitesse 2, ook als promovendus, gedeeld met 9 punten aan de leiding en de eerste wedstrijd van 2024 staat het duel in Barendrecht tussen deze teams op het programma. Excelsior 2 volgt met 8 punten, KVZ 2 volgt met 7 punten met daarachter vervolgens Achilles 2 ( 6 pnt), KVA 2 (5 pnt), Pernix 2 (4 pnt) en Rohda moet het eerste punt nog behalen.