• Voorbeschouwing zaalcompetitie speelronde 7

  • Na de korte stop zijn we dan weer in een nieuw jaar belandt en wens ik eenieder heel veel geluk en goede gezondheid toe en ook veel succes en plezier tijdens het vervolg van de competitie. Speelronde 7 is de laatste ronde van de heenwedstrijden en gaat de selectie het in Barendrecht opnemen tegen Vitesse.
    Die Haghe staat, nog zonder puntverlies, aan kop en Vitesse staat slechts op een 5e positie maar had m.i. wel hoger moeten kunnen staan. Dit komt o.a door de grote nederlagen tegen Pernix en KVA waarbij de ploeg duidelijk een off-day had en de tegenstanders hier goed van wisten te profiteren. Vitesse is een ploeg wat veel doelpunten in een wedstrijd kan maken maar er ook veel tegen krijgt. Met Anne Luijendijk bij de dames en bij de heren Stefan van Helden hebben zij hun topscorers. Waarbij Stefan 2e op de topscoorderslijst staat en de rest van het team pakt ook hun doelpunten mee. Aan de kant van Die Haghe is het meer gelijkmatiger verdeeld omdat iedere wedstrijd weer een andere speler opstaat die dan weer het meest weet te scoren en dat is dus voor een tegenstander lastig om de angel er uit te halen. Als Die Haghe dus de schutters weet in te binden en verdedigd zoals de voorgaande wedstrijden moet het mogelijk zijn om de punten mee naar huis te nemen. Vitesse zal er, met steun van het thuispubliek, graag de eerste willen zijn om 1 of 2 punten van de koploper af te pakken.

    Die Haghe 2 en Vitesse 2 delen gezamenlijk de koppositie en dit beloofd een super spannende wedstrijd te gaan worden om te bepalen wie de enige koploper wordt. Bij een gelijkspel kan het zo maar gebeuren dat Excelsior 2 zich bij de koplopers gaat voegen indien zij van Pernix 2 weten te winnen. Zowel Vitesse als Die Haghe hebben beide evenveel gescoord daar waar het aantal tegen doelpunten van Die Haghe iets lager ligt dan die van Vitesse. Mijn vermoeden is dat het erg lang gelijk op zal gaan en diegene welke het best met de spanning in de eindfase om kan gaan wint de wedstrijd.

    Hopelijk reizen er veel supporters naar de Dierensteinweg 4 in Barendrecht om onze teams te ondersteunen. In de Bongerhal begint Die Haghe 2 om 17.25 uur en aansluitend volgt het duel tussen de vlaggenschepen.

    Veel succes en plezier !!