• Voorbeschouwing speelronde 10 zaalcompetitie

  • Met nog 5 wedstrijden te gaan staat de uitwedstrijd tegen nummer 2 KVA op het programma en bij winst zet het een grote stap in strijd om het kampioenschap. Het verschil bedraagt dan 6 punten en het voordeel van het onderling resultaat. Wanneer Achilles weet te winnen van Excelsior komen zij ook op 6 punten achter Die Haghe. Mocht Achilles verliezen van Excelsior dan kan het de volgende speelronde tegen Pernix wel eens gaan gebeuren. Zover is het nog niet want eerst maar eens van KVA zien te winnen. De thuiswedstrijd werd met 8 doelpunten verschil gewonnen en dus is het belangrijk om dit voordeel te behouden en met minder dan 8 verschil het eventuele verlies te beperken.

    KVA is aan een goede serie bezig want heeft sinds de wedstrijd tegen Die Haghe geen punt meer laten liggen en daarbij ook aardig wat doelpunten weten te scoren. Bij de heren zijn het vooral Dylan van Sprang en Sem Davelaar en bij de dames Lieke den Hartog en Romeé Robijns die de korf makkelijk weten te vinden en hoog op de topscoorderslijst zijn terug te vinden. De overige spelers scoren wel iets minder maar weten wel de korf te vinden indien zij de kans krijgen en ondersteunen goed de eerder genoemde 4 spelers. Verdedigend gaat iedere week ook dit iets beter en zal Die Haghe goed geconcentreerd moeten zijn om met de winst naar huis te gaan. Vorige week was de afronding de eerste helft aan Haagse zijde niet wat wij normaliter zien en dat mag tegen KVA dus niet gebeuren want dan zou het wel eens de deksel op de neus kunnen krijgen al heeft het de tweede helft laten zien ook dit  goed te kunnen maken. Wanneer Die Haghe het niveau behaalt wat het de gehele competitie heeft laten zien dan zie ik de wedstrijd met vertrouwen tegemoet.

    Ook Die Haghe 2 speelt tegen KVA 2 en mag eigenlijk geen punt laten liggen in strijd om de titel daar Vitesse 2 tegen Rohda wel zal gaan winnen en ook Achilles 2 nog volop mee doet. Maar KVA 2 is zeker geen makkelijke tegenstander gezien het gelijke spel tegen Vitesse 2. Ook Die Haghe 2 zal dus geconcentreerd moeten zijn. Coaches Eric Snaphaan en Michel Korporaal zullen hier wel voor zorgen en ook de juiste tactiek hebben bedacht om de winst veilig te stellen.

    De wedstrijden beginnen in sporthal De Nieuwe Bankras aan de Pandora in Amstelveen om 15.20 uur met KVA 2 – Die Haghe 2 en aansluitend KVA 1 – Die Haghe 1

    Heel veel succes en plezier!!