• Voorbeschouwing zaalcompetitie speelronde 12

  • Na 2 weken van rust volgt nu dan het slot van de zaalcompetitie en weet iedereen intussen wel dat Die Haghe het Kampioenschap heeft behaald. Er staat dus feitelijk voor Die Haghe niets meer op het spel, maar dit team heeft nog wel een uitdaging en dat is namelijk ongeslagen blijven tijdens de zaalcompetitie.

    Natuurlijk gaat dit niet vanzelf want iedereen wil van de Kampioen winnen en om te beginnen staat de uitwedstrijd tegen Achilles op het programma. Dit zijn altijd leuke wedstrijden want tijdens zo´n stadsderby staat ook nog eens de eer op het spel en deze staat altijd garant voor leuk en attractief korfbal. Aan de inzet zal het bij beide teams niets ontbreken en verwacht ik weer veel strijd voor iedere bal. Achilles heeft ten aanzien van de eerste wedstrijd wel een iets gewijzigde ploeg maar heeft zeker geen geheimen voor Die Haghe wat andersom ook geldt. Beide teams weten de laatste wedstrijden weer goed de korf te vinden en zal het verdedigende werk doorslaggevend zijn wie er met de winst vandoor gaat.

    Onderin is het nog wel spannend en zullen Pernix, Rohda en ZKV ´32 gaan uitmaken wie er degradeert. Het onderling verschil met nr 6 t/m 8 is slechts 1 punt.

    Voor Die Haghe 2 staan de komende 3 wedstrijden in het teken van de koppositie in strijd met Vitesse 2. Die Haghe 2 heeft in principe alles nog in eigen hand en moet gewoon alle 3 de wedstrijden winnen. Mocht Vitesse 2 geen punten laten liggen dan is de laatste wedstrijd thuis in de sportcampus de apotheose tussen deze teams. 

    Nu eerst achilles 2 en dat wordt zeker geen gemakkelijke wedstrijd.De heenwedstrijd werd met miniem verschil gewonnen door Die Haghe 2 en mocht Vitesse 2 punten laten liggen en Achilles  2 wint van Die Haghe komen zij ook op slechts 3 punten van de koploper en 2 punten op Die Haghe 2. Hier zal dus ook de spanning vanaf druipen en durf ik niet aan te geven wie de punten in de tas steekt al ga ik natuurlijk wel voor Die Haghe 2.

    De wedstrijd van Die Haghe 2 start om 15.30 uur in sporthal A van de sportcampus. Kom allemaal om onze kanjers te steunen want er zullen zeker heel veel Achillianen aanwezig zijn.