• Voorbeschouwing voorjaarscompetitie speelronde 5

  • Wordt het SUPER ZATERDAG?
    Deze speelronde staan er voor de selectie en de A1 bijzondere wedstrijden op het programma want alle drie de teams hebben nog minimaal 1 punt nodig om volgend seizoen op het hoogste niveau van het veldkorfbal veilig te stellen. En deze wedstrijden spelen zich allemaal af op ons eigen terrein aan de Baambruggestraat.

    Allereerst begint Die Haghe A1 tegen Groen Geel uit Wormer en deze wedstrijd is nog niet zo maar gewonnen. De uitwedstrijd werd weliswaar een prooi voor Die Haghe maar het verschil was niet groot. Maar het team van Maurice Out en Bram van Vliet met de teambeleider Petra Benning zal natuurlijk alles geven om het beoogde doel voor elkaar te krijgen. Deze wedstrijd begin om 12.50 uur onder leiding van scheidsrechter J. van Mourik.

    Er van uitgaande dat de A1 het lukt, volgt om 14.10 uur de wedstrijd van Die Haghe 2 tegen KCC 3 en ook dit beloofd een spannende aangelegenheid te worden al is het alleen maar door de spanning. Vorige week liep het  tegen Nieuwerkerk 2  toch enigszins verrassend tegen een nederlaag aan. Coaches Eric Snaphaan en Michel Korporaal zullen ongetwijfeld wel hun team zover hebben gekregen om nu dit niet te laten gebeuren. Ik ga er dus vanuit dat ook zij het benodigde resultaat zullen gaan halen. Hier mag de heer Welter de wedstrijd onder controle zien te houden.

    Tenslotte dan nog de wedstrijd Die Haghe  - VEO onder welke om 15.30 uur onder de bezielende leiding van de leidsmannen Bloemendaal en Suliman begint. Die Haghe gaat onbedreigd aan kop en moet voor de zekerheid nog 1 punt binnen halen. Veo vecht nog voor de laatste strohalm want mocht het de wedstrijd winnen en Vitesse wint ook, dan volgt voor hen nog de laatste wedstrijd tegen Vitesse en dan kan winst eventueel de redding zijn. Maar zover zal Die Haghe het zeker net willen laten komen en deze dag feestelijk willen afsluiten als nummer 1van de poule.

    Kom dus allemaal lekker vroeg naar ons mooie accommodatie en neem toeters, bellen en luide stem mee om onze kanjers aan te moedigen.

    Wat het weer gaat doen? Voor nu lijkt het er redelijk uit te zien met zo’n 16 graden en een flauw zonnetje, maar er zal wel een aardige wind over het veld waaien. Neem dus wel de juiste kleding en wellicht voor de zekerheid een paraplu mee.

    Natuurlijk iedereen heel veel succes en vooral veel plezier.
    Willem Kip