• Die Haghe blijft ook in voorjaarscompetitie ongeslagen

• Voor deze laatste (uit)wedstrijd begon, waren de beslissingen in de poule van Die Haghe al gevallen. Die Haghe kampioen, Vitesse en Pernix veilig en VEO gedegradeerd. Voor Die Haghe stond alleen nog de doelstelling om ongeslagen te blijven op het spel.

Gelijk opgaand
    De eerste helft lag het tempo aan Haagse zijde hoog, maar Pernix kon het goed bijbenen. Beide teams wisten tot aan de 15e minuut om en om de korf te vinden, voordat Die Haghe voor het eerst het verschil op twee bracht. Pernix toonde het meelevende thuispubliek hoeveel vooruitgang het dit jaar heeft geboekt en bleef doorknokken. Die Haghe wist echter iedere score van Leidse zijde binnen luttele seconden te beantwoorden. Men ging met een 7-8 ruststand de kleedkamers in.

Te sterk
    De eerste aanval van Pernix in de 2e helft was meteen raak en toen stond het dus weer gelijk. Vanaf dit moment schakelde Die Haghe er een tandje bij. Met 4 scores op rij was het definitieve gat geslagen en vloeiden de krachten bij Pernix langzaam weg. Het is dat Die Haghe nogal wat kansen onbenut liet, anders had het verschil veel groter kunnen zijn. Uiteindelijk was er na een rommelige slotfase (veel wissels aan de kant van Pernix van afscheid nemende spelers) een 12-17 eindstand bereikt en werd ook dit veldgedeelte zonder puntverlies afgesloten.