• Dag 7 - A night to remember…

    helaas nog steeds storingen, die uploaden foto's niet mogelijk maakt. Eenmaal thuis (als we uitgeslapen zijn) zullen we dit gaan oplossen. [Inmiddels is iedereen weer aanwezig. Een laatste korte nacht en dan gaan we weer naar huis.

  • Na de korte nacht voor een aantal werden we nog voor het ontbijt al blij gemaakt met een heel fijn zonnetje. Het zou een warme dag gaan worden, dus de zonnebrand stond al klaar op de tafels.  

  • Na het ontbijt een spel voor alle kinderen, de selfiesearch. In en rond het kamphuis hingen allemaal foto’s van de leiding, waar vragen aan verbonden waren. Alle 10 ploegen renden van de eigen post die op het veld zat, naar het huis om driftig de antwoorden op de vragen te vinden op de foto’s. Vermoeid door de zon en door het rennen, bleven de kinderen veelvuldig in de schaduw zitten. Het spel werd een keer niet door het team van Lynn gewonnen, maar door Submarinia! In een hete zon werd er voor de lunch nog even een mooie teamfoto gemaakt, waar na we aan tafel gingen om ons weer te goed te doen aan allerlei zoetigheden voor op brood. Na het eten werd er nog flink geoefend met het dansje. Ondanks de hitte deed iedereen enthousiast mee onder leiding van Alina, Esther en Naomi.

  • De laatste groepsactiviteit bestond uit het traditionele eieren gooien. De eieren vlogen soms uit de bocht of in de boom. Lange tijd leken Julian van Koert en Mike met de winst er vandoor te gaan. In de laatste beurten wisten Jolanda en Esmee de score van Julian en Mike met één stap te verbeteren. Direct daarna begonnen de waterspelen; er lagen drie badjes en een grote zeepsopglijbaan klaar om mee te spelen. Direct sprongen de kids het water in, gooiden elkaar nat en schoten met waterpistolen in het rond. Wat een pret allemaal! Nog even snel voor het eten onder de douche, al was iedereen al kletsnat!

  • De maaltijd bestond uit broodjes shoarma en sla. En niet te vergeten de knoflooksaus! Na een ijshoorntje toe – gesponsord door oud kampleider Astrid Brouwers – ging iedereen in de voorbereidingsmodus voor de Bonte Avond. Om 21.00 uur was het zover, we kregen flink wat leuke optredens te zien en tegelijkertijd werden er medailles uitgedeeld aan alle kinderen. Iedereen vanwege een unieke, individuele prestatie. Jonathan kreeg de medaille voor beste huttenbouwer. Hij gaf zelf aan :”Zonder mijn team had ik deze medaille niet kunnen halen”. Wat een topsporter in wording! Ook werd Ellen in het zonnetje gezet en bedankt voor de vele jaren ( 25 jaar!) als kampleidster. Na alle ceremonies kon er eindelijk begonnen worden met de kampdisco. Wat werd er vrolijk gedanst en met elkaar plezier gemaakt. 

  • Om 23.50 uur was het dan echt tijd voor de pupillen om naar bed te gaan. Of toch nog even arm in arm met iedereen tijdens “dit is mijn club”, hard meezingen met “Caldonia” en elkaar welterusten wensen en danken voor het leuke kamp. De aspiranten feestten nog even door, maar ook voor hen gold om 01.00 uur dat het mooi was geweest. Helaas dachten de oudste aspiranten daar nog wel anders over. Terwijl de leiding druk bezig was alles op te ruimen en klaar te maken voor het vroege vertrek, werden we ook getrakteerd op een “kat-en muis” spel met vele vluchtpogingen. Inmiddels is het half drie en staan we nog steeds op wacht…

    Vincent en Mark