• Frits Haas 75 jaar lid van Die Haghe

    De oudere leden onder ons zullen zich de vele activiteiten van Frits voor onze club nog kunnen herinneren.  Deze waren divers, Frits was echt een clubman en bereid om zich op verschillende vlakken verdienstelijk te maken:
    Hij was lid van de consumptiecommissie (dat was nog voordat de kantine er was, uitgifte in het halletje van de oude kleedkamers), technische commissie en jeugdcommissie. Twee jaar kampleider van de eerste Die Haghe kampen. Een aantal jaren later weer kampleider (hier gingen Bert van Kregten en Chris Schmidt als jongens mee).
    Frits was ook nauw betrokken bij de bouw en verbouw van de Die Haghe kantine.
    Het klussen zat Frits in het bloed: 25 jaar materiaalcommissaris. Palen werden toen ook nog zelf gemaakt! De lijnen van de velden werden onderhouden en gerepareerd met hulp van Thea.
    Frits was ook 15 jaar bondsscheidsrechter en jarenlang verenigingsscheidsrechter. Jarenlang was hij ook betrokken als schoolkorfbalmedewerker en barmedewerker.
    Clubnieuws afdraaien deed Frits ook, bij elkaar nieten en naar de post brengen (met hulp van een aantal enthousiaste dames).
    De kleedkamers schoonmaken was Frits ook niet vies van en deed dit met passie. Mijn persoonlijke herinnering is dat Frits jarenlang op de woensdagvond achter de bar stond en de toenmalige recreantengroep van een drankje voorzag.
    Kortom: een enorme staat van dienst en daar mogen we Frits dankbaar voor zijn.  Hiervoor werd hij lid van verdienste en kreeg hij in 2002 de Piet Vinkprijs.
    We feliciteren Frits met het behalen van dit jarenlange lidmaatschap. 

    Namens het Bestuur,

    René Benning