• De kop is eraf.....Avanti 3-luik

  • Afgelopen zaterdag mochten de spelers van de selectie na een volle week (hard) trainen, laten zien waar we stonden door 2 wedstrijden spelen van 2x20min bij Avanti. Avanti en AKC (een hoogvlieger in BelgiĆ«) waren de de tegenstanders.
    het 2e beet de spits af in gelukkig droge omstandigheden. Het was duidelijk even wennen aan elkaar, schoten vielen nog niet goed, maar geen nood natuurlijk bij zo'n eerste wedstrijd. Met 10-7 trok Avanti aan het langste eind, maar wat ik zag was een Die Haghe wat speelde met de nodige passie en inzet. Een redelijke achterstand werd omgebogen in een bijna gelijke stand.
    Wedstrijd nummer 2 tegen het Belgische AKC, lekker fysiek oefenen en dan zie je direct al dat 2 zeker de potentie heeft. Met een klinkende 14-7 overwinning sloot 2 deze nuttige oefencampagne af.
    Het eerste begon ook tegen Avanti en ook bij 1 zie je voldoende potentie, maar ook hier vielen de schoten niet helemaal goed en het strakke verdedigen, waar we echt goed in zijn, was er nog niet helemaal. Avanti won ook terecht mede omdat na de 7-7 ruststand zij 4x op rij scoorden en wij niet 1x. We kwamen nog wel dichterbij, maar het was gewoon (nog) niet genoeg.
    Tegen het Belgische AKC zag je al een scherper Die Haghe en de eerste fraaie goals werden getoond aan het best wel talrijke publiek. In eerste instantie liepen we ver weg van onze Belgische vrienden, maar in de 2e helft lieten we het nog even afweten en 5 goals op rij van AKC maakten de wedstrijd weer wat spannender. Gelukkig knalden we er op tijd weer een paar in en sloten we deze oefencampagne winnend af.
    Mijn conclusie??? We moeten nog veel stappen maken, maar deze groep kan dat zeker. De sfeer is goed, de wil zeker, dus heb ik na mijn debuut als teambegeleider van 1 er alle vertrouwen in.
    Volgend weekend tegen Drachten zullen we weer een stap verder zijn.
    Hopelijk zijn er wat supporters aanwezig om zowel 2 als 1 om 14.00u en 15.30u aan het werk te zien.
    De ploeg gaat weer hard trainen komende week en zullen er ongetwijfeld tegenaan gaan zaterdag. Kom gewoon kijken!
    We sluiten verslagen altijd af met een bedankje. Deze keer is het bedankje voor Quint die bereid was mee te gaan en ook direct voor vervoer zorgde.
    Avanti bedankt voor de prima organisatie.

    Tot volgende week op ons eigen veld!

    Petra