• Selectie nieuwtjes.....een heerlijke zaterdag

  • Afgelopen zaterdag, een lange dag op ons heerlijke veld. Het begon al rond half 12, de selectie druppelde, of fietste eerlijk gezegd, binnen. Ondertussen was er een leuke 3 kamp tussen het 3e, 4e en de A1 gestart. Op het gras werden veel palen opgezet want er werden een kleine 70 kids verwacht voor de jaarlijkse clinic. 
    12 uur, zenuwachtige kids want daar stonden ze dan ineens met de selectie voor een training olv opper trainer Tim. Eerst even een voorstel rondje en toen kon het feest beginnen. Er werd fanatiek getraind door onze toekomstige (?) selectie spelertjes. Een heerlijk bekertje limonade halverwege en een ijsje na afloop maakten het feestje compleet. Het was een fraai gezicht om iedereen zo bezig te zien. Ook de vele ouders keken met veel plezier volgens mij. De spelers van het 2e waren inmiddels bezig met de voorbereiding op hun oefenwedstrijd tegen Drachten. De clinic was in mijn ogen een groot succes en we danken natuurlijk Tim en zijn spelers voor een leuke start van het seizoen.

    Het 2e mocht aantreden tegen Drachten, voor ons een onbekende tegenstander, maar al snel bleek dat  wij veel te sterk waren voor de Friezen. Speelden die dan zo slecht...? Nee hoor, maar ze schoten heel slecht en wij stukken beter. De ruststand weet ik niet precies meer maar het stond al 12-0 rond de rusttijd. 
    Na rust vielen er wel wat Friese doelpunten maar Die Haghe bleef ook doorgaan en de eindstand van 19-6 geeft in mijn ogen de verhouding goed weer. Een prima oefenpot voor ons 2e in de aanloop naar Avanti volgende week. Daar zal het nog beter moeten, maar daar is een ieder zich ook echt wel van bewust!

    Na deze pot mocht het 1e tegen Drachten en tot 4-4 ging het even gelijk op, maar het tempo ging omhoog, strakker verdedigen en toen liepen we uit naar 10-5 met de rust. Leuk was dat er behoorlijk wat publiek was, top! In de 2e helft een veel sterker Die Haghe en de wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 19-12. Ook voor 1 een nuttige oefenpot en de boodschap dat het volgende week tegen Avanti nog beter zal moeten. 

    Na de wedstrijden had de verzorging van de selectie, lees Miranda en Zoe, ervoor gezorgd dat er een ijsbad klaar stond waar alle spelers maar eens in moesten zakken. Het was erg leuk dat ook echt iedereen dit deed en rustig in het koude water bleven liggen een fraai gezicht.

    Nog was de dag niet om, want we sloten af, samen met Drachten af met een bbq. De sfeer was uitstekend ook samen met onze gasten. De master chefs, Erik, Michel en Tim draaiden vele hamburgers, kipstukken en worst, het was een heerlijke afsluiting.
    De gasten uit Drachten hadden het ook prima naar de zin en toen zij uitgezwaaid werden met de toedeloe song konden we gaan opruimen om door te gaan met de feestavond. Ook daar werd het erg gezellig en toen ik rond 23.00u op m'n fiets naar huis ging, helemaal moe en met een barbecue lucht in mijn kleding, zat de dag erop. Vele handen hebben deze dag mogelijk gemaakt waarvoor veel dank. Ik denk dat dit een dag was waar van de F kids t/m de spelers van de selectie van hebben genoten en zonder alle hulp her en der was dit niet mogelijk geweest.

    Volgend weekend staat de clash tegen Avanti op het programma. Een belangrijke openingswedstrijd in mijn ogen. Het zou gaaf zijn als veel supporters de weg naar Pijnacker nemen om de spelers te steunen in deze belangrijke 1e wedstrijden.
    En zo sluiten we een heerlijke zaterdag af met een rustige zondag en zeg ik tot volgende week.

    Petra