• Voorbeschouwing Najaar competitie speelronde 1

  • Evenals vorig seizoen zal ik een voorbeschouwing maken op de wedstrijden van de selectie. Nog maar eens vermelden dat dit puur op eigen verantwoordelijkheid is en dus mijn mening.

    Na een succesvol vorig seizoen en een welverdiende vakantie gaat de selectie van Die Haghe na een periode van voorbereiding, zie de leuke stukjes van Petra, nu weer spelen voor de punten.

    Het vlaggenschip is voor dit deel van de veldcompetitie ingedeeld met Avanti, BEP en Blauw Wit. Het 2e team heeft Avanti 2, Koog Zaandijk 3 en Blauw Wit 2 als tegenstanders.

    De doelstelling van deze competitie zal zeker in teken staan voor behoud in de (res) ERE-Klasse, maar dat het niet eenvoudig zal worden zijn zij zich van bewust maar zullen hun uiterste best hiervoor doen.

    Beide beginnen met een uitwedstrijd tegen Avanti en dit zijn natuurlijk geen onbekende voor elkaar. Zeker niet na de driekamp welke in de voorbereiding is gespeeld.

    Om te beginnen met Die Haghe 2 wat vorig seizoen ook al deze tegenstander heeft ontmoet en toen de betere was. Echter hebben beide teams een aantal veranderingen en is het afwachten hoe dit zich zal ontwikkelen. De driekamp ging weliswaar verloren maar gaf wel aan dat er voldoende kansen waren op een beter resultaat. Het team staat wederom onder leiding van Eric Snaphaan en Michel Korporaal en deze zullen het team wel op scherp zetten in voor deze ontmoeting.

    Die Haghe 1 komt dus ook uit tegen Avanti en dat wordt een belangrijk duel voor de strijd om de plekken 1 en 2, wat behoud voor de ERE-Klasse inhoudt. Qua team is er niet heel veel verandering met alleen Sanne Alsem als nieuwe speelster en Petra Benning als teambegeleider. Beide wens ik heel veel succes en plezier met hun nieuwe ploeg. Bij Avanti zijn er wel een aantal veranderingen nadat er een aantal spelers zijn gestopt of vertrokken. Echter zijn er ook een aantal nieuwe spelers bij gekomen en heeft het m.i. niet heel veel ingeboet qua sterkte. Voor dit duel zal de vorm van de dag naar mijn menig het verschil brengen en waarom zal dit dan niet voor Die Haghe zijn.

    De wedstrijden van de selectie beginnen met om 14.00 uur met de reserveteams onder leiding van  de arbiters van Sluijs en Straathof om aansluitend de eerste teams met als leidsmannen de welbekende A. den Ouden en J. den Dekker.

    Volgens buienradar wordt het weer een dag met zomerse temperaturen dus kom allemaal naar Sportpark De Groene Wijdte gelegen aan de Sportlaan 1 te Pijnacker.

    Uiteraard eindig ik met iedereen veel succes en veel plezier te wensen.