• Die Haghe wint eerste wedstrijd met overtuiging

• Het korfbalseizoen is weer begonnen! Die Haghe komt uit in de Ereklasse en is ingedeeld met Avanti, BEP en topploeg Blauw Wit. Het is belangrijk om in deze eerste seizoenshelft 1e of 2e te worden, zodat je ook na het zaalseizoen weer in deze klasse mag spelen. Dan ben je tevens verzekerd om volgend seizoen ook op dit niveau te spelen. De absolute favoriet is natuurlijk Blauw Wit, maar de andere 3 ploegen zullen een felle strijd gaan leveren.

Spannend

In deze eerste wedstrijd in Pijnacker stond de ontmoeting tegen Avanti op het programma. In de voorbereiding hadden zij ook al tegen elkaar geoefend en dat was toen een gelijk opgaande strijd. We verwachtten dus een spannende wedstrijd en tijdens de eerste helft bleek dit het geval. Na 3 minuten stond het al 3-3 dus dat beloofde wat voor de rest van de wedstrijd. Die Haghe speelde iets makkelijker, Avanti moest het meer hebben van de inzet. Met om en om scores tot 5-4 nam Die Haghe het heft in handen en sloeg met 7-9 voor het eerst een gaatje. Avanti kwam gelijk, maar Eva Korporaal herstelde het verschil vlak voor rust met 2 treffers. Met nog 1 aanval te gaan wist Avanti de aansluitingstreffer te scoren en met een 10-11 ruststand zocht men de kleedkamers op.

Sterk
    De 2e helft gaf een totaal ander spelbeeld, want direct vanaf het begin dicteerde Die Haghe de wedstrijd. Met een run van 7 doelpunten op rij was de wedstrijd halverwege de 2e helft met een 10-18 tussenstand wel beslist. Die Haghe bleef de tegenstander onder druk zetten en had op tegendoelpunten direct een antwoord. Avanti probeerde met wat wissels de stand nog iets dragelijker te maken, maar dit mocht niet meer helpen. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiters was de uitslag 15-23 en dat verschil kan wel eens belangrijk worden voor het onderlinge resultaat straks.

Stand
    Die Haghe gaat samen aan kop met Blauw Wit, dat BEP met 11-34 geen schijn van kans gaf. Volgende week speelt Die Haghe thuis tegen BEP en kan het wellicht een mooie stap maken richting de 1e of 2e plek.