• Een zaterdag met de selectie…

    Zaterdagochtend, al vroeg selectie spelers op t veld. Twee scheidsrechters bij de E en 2 coaches bij de B1. Daar gingen we ook maar eens kijken. 

    Het werd een leuke en spannende pot…….
    Het was de 1e pot die ik mocht aanschouwen waarbij we tegen Avanti moesten. De B1 met coaches Sander en Tijn K, Kor voor intimi, op de bank maakten er een waar spektakel van. Avanti oogde wat sterker, maar Die Haghe kwam steeds weer mooi terug en liet het gat nooit verder komen dan 3 doelpunten. De ploeg bleef knokken en nadat de ruststand met 4-6 aanbrak en Avanti direct de 4-7 scoorde dachten we even....dat was het misschien wel. De B1 dacht hier anders over en zette er een tandje bij. Ineens vielen de schoten ook beter en bij 8-8 stond het weer gelijk en konden we alle kanten op. 9-8 voor! Balen weer 9-9, maar 1 punt was ook niet slecht. Echt niet dacht de B1 en met 3 doelpunten op rij trokken ze de overwinning over de streep. Echt een puike prestatie B1 en ik heb zeker genoten.

    Zo'n 1e overwinning is altijd fijn voor het verdere verloop. Nu doorpakken he! Het werd steeds warmer en tijd om naar Avanti toe te gaan voor de wedstrijd van het 2e. Dat werd de wedstrijd van de gemiste kansen, helaas met name aan onze kant. Ook Avanti had moeite met scoren in een steeds warmer wordend Pijnacker. De ruststand van 5-3 zegt ook voldoende denk ik. In de 2e helft eigenlijk hetzelfde beeld helaas. Steeds die 3 doelpunten verschil, we kwamen maar niet dichterbij. De goede verzorging van Miranda en Zoe (mag ook zeker benoemd worden) mocht niet baten. We konden het gat in de korf maar niet vinden. Avanti wel en via de 9-7 van een sterk spelende Peter dacht ik heel even.......maar helaas de blauwe brigade liep uit naar 14-8 en de wedstrijd was gespeeld. 
    In de laatste 5 minuten, ongeveer, vond Die Haghe nog 3x het gat en wie weet hoe belangrijk dat nog kan zijn. Eindstand 14-11. Jammer, maar als je maar 11 doelpunten scoort is een nederlaag terecht. Het spel gaf genoeg hoop hoor om de volgende pot weer te knallen, nu hopelijk in een wat betere temperatuur. Het vizier op scherp mensen en dan kijken of het thuis tegen KZ wel gaat lukken.

    De laatste pot van dit weekend (voor mij althans) was natuurlijk van ons vlaggenschip. Ook hier nog tropische omstandigheden, waar de spelers van beide kanten heel goed mee omgingen hoor. De strijd was fel, maar fair. Het verslag van Willem zal het scoreverloop vermelden. Ik zal melden dat ik, met name de 2e helft, waar Avanti pas na een kwartier kon scoren, enorm heb genoten van onze ploeg. Goed korfbal, mooie aanvallen en sterk verdedigend, de overwinning was zeer terecht. 15-23 is natuurlijk een fantastische start van onze trots.

    Volgend weekend spelen 1 en 2 voor het eerst thuis en ik verwacht en hoop stiekem op, veel steun van het publiek. De selectie verdient dit echt.

    Zo kwam aan de zaterdag een mooi eind. Met de natte shirts in de tassen, die een kilootje meer wogen, samen met collega Ron weer naar Den Haag. Even de spullen opruimen en de warme zaterdag zat erop, op naar de volgende. 

    We bedanken deze week onze verzorging voor de nodige verkoeling tijdens de wedstrijden en natuurlijk ons publiek!

    Tot volgende week mensen.

    Petra