• Selectie nieuws en meer....5 oktober

  • Zaterdag, wederom een heerlijke dag, dus trokken we vol positieve energie naar ons mooie veld.

    Daar waren de coaches, Sander en Tijn al bezig om de B1 te coachen. Tegen een goede ploeg als Refleks viel dat niet mee. Refleks was echt sterker de 1e helft. Dat is zeker geen schande, maar ik had het gevoel dat het zeker beter kon. In de rust kreeg de ploeg de nodige aanwijzingen en zie de 2e helft was veel beter. Met een prima inzet vocht de B1 zich terug in de wedstrijd. Om te winnen was nog een stapje te ver, maar de 2e helft hebben jullie het echt uitstekend gedaan B1. Het verlies moet je in calculeren, maar laten we het er op houden dat de 2e helft echt gewonnen is.

    Het was lekker druk op het veld en veel mensen kwamen voor de D1. Met coaches Tijn, Guido en  Zoe kon deze talentvolle ploeg kampioen worden.Een grote club als Nieuwerkerk, weliswaar met hun D2 moest er ook aan geloven. Wederom bewees de D1 dat zij in de hoofdklasse thuishoren. Natuurlijk is het leuk om alle wedstrijd met groot verschil te winnen, maar het gaat er ook om dat je veel leert. Dat doe je niet alleen door goed en hard trainen, maar ook door tegen sterke tegenstanders te spelen. Neemt niet weg dat ik weer heb genoten van jullie. De doelpunten waren vaak mooi en het enthousiaste publiek maakte er een mooi feestje van. Gefeliciteerd D1 en coaches, het is heel leuk om jullie al zo goed te zien ballen!

    Toen het 2e. Die speelden een belangrijke wedstrijd tegen Avanti. Er moest gewonnen worden en het liefst met 4 doelpunten verschil. Tijd om de wedstrijd te kijken was er niet, want 1 moest naar Purmerend. Het onbegrijpelijke programma van de Bond was de oorzaak dat 1 en 2 uit elkaar werden gehaald. Maar goed, het is wat het is en 1 ging op weg naar Purmerend. Onderweg werd de wedstrijd van 2 gevolgd door een aantal in de auto's via de uitstekende Die Haghe livestream.

    Gelukkig won 2, maar kwam helaas 2 doelpunten te kort waardoor een derde plek het hoogst haalbare is. Maar de mensen die mij kennen weten dat ik altijd een positief blijf, dus ook in deze. De winst was voor de ploeg, die het toch wel zwaar hebben, een belangrijk iets voor het vertrouwen. Knap om dan een moeilijke tegenstander als Avanti toch te winnen. De 19 doelpunten waren ook weer top, dus hopelijk zijn jullie de weg naar boven ingeslagen.

    Aangekomen bij BEP toch even de teleurstelling bij de selectiespelers van 1, maar de focus moest op BEP, die zonder punten onderaan staan. In mijn ogen is het ook een ploeg die zeker niet ereklasse waardig is. Met een weddenschap tussen coaches en spelers startte 1 goed. Het scoren ging moeilijker dan "normaal", maar pas in minuut 21 scoorde BEP de eerste en hadden wij er 7 in liggen. Een paar fraaie goals die in mijn notitieboekje weer een ster kregen zag ik gelukkig wel degelijk. Het was misschien niet de beste wedstrijd van 1, maar gewonnen werd er op alle fronten, de 2 punten waren in de tas en de weddenschap met de coaches werd gewonnen. Het verslag van onze Willem die alles in de gaten houdt (zelfs dat de douches koud waren bij BEP), zal meer vertellen. Huiswaarts via de Mac en op naar het voorlopig laatste veld duel, het duel om plek 1 tegen en bij Blauw Wit.
    Het zal niet makkelijk worden, maar wie weet...

    Bedankje deze week gaat zeker uit naar Esther Korving voor het vervoer naar Purmerend en naar Tijn, Naomi en Zoe die in de rust aankwamen in Purmerend. Top mensen en superfijn dat we altijd op jullie mogen en kunnen rekenen.

    Tot donderdag!
    Petra