• Die Haghe verliest laatste wedstrijd

  • De voorlopig laatste wedstrijd in de ereklasse tussen Blauw Wit en Die Haghe ging om de eerste plek in de poule. Thuis had Die Haghe verrassend van de Amsterdammers gewonnen en nu wilden ze er alles aan doen om aan kop te eindigen. Bovendien wilden de Kanaries hun ongeslagen status, die al sinds oktober vorig jaar standhield, graag behouden.

    Blauw Wit opende de score maar Mike Abbenhuis had een snel antwoord. Steeds pakte Blauw Wit een minimale voorsprong, maar Die Haghe haakte steeds weer aan door op het juiste moment te scoren. De Amsterdammers waren iets sterker, maar kwamen niet los van de formatie van Niels vd Steuijt en Tim Abbenhuis.

    Scorend vermogen
    Het brede scorend vermogen van Die Haghe werd ook nu weer duidelijk, met negen doelpunten voor rust verdeeld over zes verschillende spelers. Ondanks het overwicht van Blauw Wit bleef de kans op een tweede stunt voor de Hagenaars aanwezig. De teams gingen de rust in met een stand van 12-9.

    Bijschakelen
    Na rust opende Die Haghe de score via Sanne Alsem, maar Blauw Wit schakelde snel een tandje bij en liep uit naar 14-10. Die Haghe speelde slordig en Blauw Wit gaf de Kanaries geen echte kans meer om dichterbij te komen. De klasse en ervaring van de Amsterdammers en het wat mindere spel van Die Haghe zorgde ervoor dat Blauw Wit niet meer in gevaar kwam.

    Doorzetten
    Toch gaf Die Haghe niet op en toen Boyd Abbenhuis voor de 21-18 zorgde zo’n vijf en een halve minuut voor tijd, leek een herhaling van de spectaculaire thuiswedstrijd even mogelijk. Helaas zorgden onnodige foutjes ervoor dat Blauw Wit zowel het eerste als het laatste woord had. De wedstrijd eindigde in 23-18.

    Kampioenspoule
    Die Haghe eindigt hierdoor op plek 2, maar verzekert zich wel van een plek in de kampioenspoule na de zaalcompetitie – iets waar veel voorspellers niet op hadden gerekend. Al met al een mooi resultaat en de Haagse formatie kan zich nu gaan bewijzen in de hoofdklasse zaal. Ze mogen trots terugkijken op een sterke eerste helft veld!