• B1 Bij de beste 8 van Nederland!!

  • In de schaduw van de A1 bereidde de B1 zich op het zaalseizoen voor. best een lastig veldseizoen gehad waar we nu 5de staan.
    We hadden in de zaal een zware poule met tegenstanders als Top, KZ, Groen Geel, maar ook ‘nieuwe’ tegenstanders. Tegen deze ploegen hadden we nog nooit gespeeld. De eerste wedstrijd tegen Fortissimo was lekker ver, deze wedstrijd was te winnen wisten we. Dat hebben we dan ook gedaan met 9-30. Na deze wedstrijd legde de Bond de competitie stil i.v.m. een inmiddels bekende verhaal….corona.
    We zijn door blijven trainen om toch lekker bezig te blijven, ook onze wedstrijden die gepland stonden hebben we gewoon gespeeld. De ‘oefenperiode’ sloten we met het maximaal aantal punten af. Dat was goed voor het vertrouwen.  Zodra we wisten dat we weer voor het echie mochten werd er hard getraind en waren we klaar voor de korte competitie. We zaten in de poule bij Fortissimo, SKF en Tempo.  We wisten van Fortissimo dat we die moesten winnen, tegen Tempo hadden we op het veld ook gespeeld en die uitslag was zeker niet in ons voordeel. SKF hadden we tegen geoefend en die wedstrijd wonnen we.
    Naar elkaar uitgesproken dat we voor de 2de plaats wilden gaan en misschien naar boven kijken. Tegen Tempo en SKF was het verdedigend een beetje hetzelfde. De mannen moesten 1 tegen 1, veel druk maar geen doorloop tegen en de meiden extra goed voorverdedigen en meevangen. Aanvallend deden we ons ding en in tegenstelling tot het veld maken we nu wel de kansen af.  Zowel tegen Tempo als SKF was het echt een teamprestatie, iedereen deed wat íe moest doen, de meiden hebben laten zien dat voorverdedigen echt heel belangrijk is en mannen hebben gedurfd om elke keer maar die 1 tegen 1 aan te gaan.

     En dan……. is dit het resultaat!
    Met nog 1 wedstrijd te gaan zitten we al bij de beste 8 van Nederland!! Zaterdag 9 april spelen we tegen KZ, geen onbekende. We zullen er alles aan doen om te winnen maar hebben wel echt publiek nodig!!!

    We weten nog niet waar maar hou 9 April vrij om deze kanjers aan te komen moedigen!!

    Trotse trainers Bram en Jennifer