• Daar is-tie dan, het allerlaatste wedstrijdverslag van Die Haghe C1 van seizoen 2021-2022

• Wedstrijdverslag Valto C1 – Die Haghe C1                            11 Juni 2022       8-12

Daar is-tie dan, het allerlaatste wedstrijdverslag van Die Haghe C1 van seizoen 2021-2022.

Voor de laatste wedstrijd mochten we afreizen naar het zonnige De Lier, Valto was onze tegenstander. Voor ons stond er niets meer op het spel, wij waren na de winst op Vitesse twee weken terug al gewoon lekker veilig. Daarom hadden “we” als doel gesteld om dan te proberen om het 4e plekkie in de poule te veroveren, ten koste van Albatros. En weet u? Dat is gewoon gelukt! 😊
    Voor Valto stond er deze wedstrijd nog wel degelijk iets op het spel, zij waren nog in degradatiegevaar en zouden bij eventueel verlies afhankelijk zijn van de uitslag van de wedstrijd Nieuwerkerk (nr 3 in de poule) en Vitesse (de nr 7). Dus winst van Valto betekende dat ze veilig zouden zijn.
    Valto schoot dan ook flink uit de startblokken en kwamen eigenlijk zonder problemen ineens gewoon met 5-1 voor tegen ons. Oef! Wat was dat?! Speelden wij slecht? Nou nee. Beetje onhandig en wat rommelig misschien, en wat pech in de afronding, er waren namelijk best kansen. Maar Valto was gewoon zuiverder en ging efficiënter met de kansen om.
    Het eerste doelpunt aan Die Haghe kant werd gemaakt door Alyssa (doorloopbal) maar na deze 1-1 liep Valto dus weg naar 5-1. In de app was ik weer eens in de bonen, en schreef 1-5 op…de thuisblijvers (inclusief Eelko die moest werken deze ochtend) zullen heel relaxed de app gevolgd hebben tot ik ineens schreef dat ik eigenlijk 5-1 bedoelde…
    Het duurde al met al 19 (!) minuten voordat Die Haghe het gaatje van de korf weer vond. En dat was via Daan, met eerst een schot (ringloos) en daarna een korte kans na een mooie combinatie met Sean: 5-3. Dat was allicht een iets betere stand, maar er moest nog wel een en ander gebeuren, dat was duidelijk. We gingen de rust in met 6-3.

Wat er gezegd is in de rust door Tim en gelegenheidscoach Maurice weten we niet, maar we zagen een compleet ander Die Haghe tussen de lijnen terugkeren. Waar we in de eerste helft 6 doelpunten tegen kregen (op zich natuurlijk hartstikke netjes, aan de verdediging lag het niet), de tweede helft heeft Valto er van ons nog maar 2 mogen maken! Na rust was het meteen Tygo met een heel hoog schot. Normaal neemt de wind zo’n bal mee (je zit daar immers tussen de kassen en het waait er werkelijk altijd), maar deze zat zo mooi: 6-4
    Dan Sean, Daan, Eloin en Yitte in de aanval. We hebben mooie acties gezien, vooral de dieptepasses op maat van Daan, Yitte op de doorbraak, Sean op de korte kans, Eloin met leuke schotjes. Het werd uiteindelijk Sean die een klein kansje verzilverde na een aanvalsactie van Daan: 6-5.
    De verdediging (Tygo, Julian, Alyssa en Rona) stond z’n mannetje en na weer een sterke onderschepping van Rona krijgt Tygo wat onhandig de bal aangespeeld, welke hij vakkundig door tikt naar Sean in de aanval. “Hij was uit”, aldus de scheidsrechter. Huh? Daar zat nog minimaal een meter tussen? Nou ja, de aanval van Valto liep op niks uit en Yitte meldde zich vervolgens met een doorloopbal: 6-6. Da’s mooi, van 6-3 naar 6-6. Maar het zou nog gekker worden.
    Na de 7-6 van Valto nam Juul een schot van ver…en die haalde voetstuk…Alyssa graaide naar de bal  en wilde een klein kansje nemen maar voordat ze er erg in had kwam miepmiep voorbij en scoorde hij zelf 7-7 (Julian dus, who else?)

Dan wordt er gewisseld, aan beide kanten. Valto brengt een B-heer in, want zoals gezegd stond er bij hun nog best wat op het spel, en deze lange heer kwam tegen Julian maar dat deed hij goed ondanks dat hij minstens een kop kleiner was. Die Haghe bracht Timo en Elisa samen in de aanval in. Elisa bracht lekker wat gevaar en Timo vervulde een meer dan prima rol in de steun. Hij kwam tegen een even lange heer en zorgde dat Sean lekker kon blijven herhalen: 7-8. De eerste voorsprong!
    Tygo kreeg vervolgens in de aanval meerdere opgelegde kansen, er ontstond een wat chaotische situatie, maar Tygo hield z’n koppie erbij en scoorde zijn 2e doelpunt van de dag (een prachtige vrije doorloop dit keer): 8-9. Alyssa schiet Die Haghe vervolgens van afstand naar 8-10.
    Valto had mogelijkheden genoeg op dat moment om toch nog even iets dichterbij te komen, het werd bijna een soort schietfestijn…wij kregen onze (verdedigende) vingers er niet tussen. Totdat, ja, Rona ons weer redt. Sean maakt dan in het andere vak 8-11, door wederom sterk steunwerk van zijn vakmaatjes Timo, Yitte en Eloin. Het verzet van Valto brak vervolgens echt toen Yitte na een mooie pass van Sean in het achterveld de 8-12 binnenschoot.
    Dus 5-1 achter, 6-3 met rust en dan 8-12 winnen. Dat betekent dus dat we de tweede helft met 9-2 gewonnen hebben (of eigenlijk 2-9…hmmm ach u weet wat ik bedoel)! Erg bijzonder en knap! Vooral fantastisch dat jullie bleven vechten en bleven geloven in een goed resultaat.
    En geloof me, er was niemand bij Valto die toen het 5-1 stond zich kon voorstellen dat een paar uur later op de dag het doek zou vallen en Valto C1 zou degraderen uit de hoofdklasse… Want ja, Vitesse, de nummer 7 won dus van Nieuwerkerk.
    Maar wij, wij zijn gewoon op een mooie 4e plaats geëindigd: 14 wedstrijden, 14 punten. BAM! Top gedaan! Trots op jullie! En een mooie afsluiting van dit seizoen.

Eelko, Tim en Kirsten, jullie zijn donderdag al even in het zonnetje gezet maar nogmaals heel erg bedankt voor alle trainingen en coaching dit jaar!

En Helen, als teamouder, dank voor het optreden als regelneef dit jaar. Onder andere het inventariseren van de rij-ouders met de bijbehorende vrije plekjes in de auto, was soms een leuke puzzel (zeker aangezien veel ouders ook nog kinderen in andere teams hadden waar ook voor gereden moest worden) maar soms ook wel een beetje een ongemakkelijke strijd (in Corona tijd mochten immers maar een beperkt aantal ouders mee), maar ik moet zeggen dat je er wel heel goed in geworden bent Helen! Dit weekend naar Valto waren er maar liefst 17 plekjes in auto’s OVER 😊