• Die haghe A1 neemt 1e hobbel….

  • Zaterdag iets later dan gepland zag ik in het zonnige Sassenheim de strakke koppies van onze A1 kanjers, de 1e wedstrijd in de hoofdklasse ging van start.
    Tegen TOP, toch een club van naam, moest de 1e punten opleveren.
    De 0-1 van Björn was een fraaie en zou ook niet zijn enige zijn deze wedstrijd. In de 1e helft bleef TOP steeds in de buurt. We kwamen met fraaie goals weliswaar voor met 2-6, maar de Sassenheim kropen weer dichterbij.
    Het strakke verdedigen van onze kant moest toch resultaat opleveren?!
    Je zag TOP steeds moeilijker aanvallen. De 5-7 van Tijn was een belangrijke.
    De rust ging in met een stand van 6-8.
    Toen Do direct na rust de 6-9 erin gooide wist ik dat het goed ging komen. Verdedigend bleef het fantastisch om naar te kijken. Onze dames zorgden dat de passes niet gegeven konden worden en de heren pakten bijna iedere rebound.
    Je zag de moed bij TOP steeds verder zakken.
    Die haghe ging vrolijk verder met goed aanvalsspel over veel schijven. We liepen uit naar 8-14, dus toen was het wel gespeeld.
    Het was heerlijk om jullie vrijuit te zien ballen en ook de gedrevenheid bleven houden.
    Regelmatig zag ik de coaches ook springen van enthousiasme!
    Via 10-17 en 11-19 werd de eindstand 12-19 op het scorebord gezet.
    En hele knappe prestatie van de hele ploeg en veel blijdschap natuurlijk. De 1e punten zijn gepakt, dik en dik verdiend!
    Komend weekend thuis om half 1 en ik nodig een ieder graag uit om naar deze ploeg te komen kijken. Een heerlijke middag Die haghe met de A1, het 2e en het 1e.
    Ik hoop dat veel Kanaries om half 1 al op ons veld zijn. Aan onze kanjers is het dan om te laten zien dat ze gewoon een goede ploeg zijn!
    Tot zaterdag.

    Een nog steeds trotse Petra