• Die Haghe opent met klinkende overwinning

• Na de promotie van vorig seizoen naar de Overgangsklasse, is iedereen natuurlijk benieuwd hoe het vlaggenschip zich zou gaan houden tegen de gerenommeerde tegenstanders welke zij dit veldseizoen gaan tegen komen en de eerste was het Ermelose Dindoa en won deze wedstrijd overtuigend met, volgens de scheidsrechters, 14-29.

Stroef
    Het begin van de wedstrijd verliep het aan beide kanten nog een beetje stroef en werd en 2 keer om en om gescoord. Echter vanaf de 5e minuut leek Die Haghe de spanning van zich hebben afgespeeld en volgde een periode van 9 minuten waaruit bleek dat het met leuk aanvalsspel en zeer goed verdedigend werk, de tegenstander liet merken de betere ploeg te zijn en scoorde het 5 keer op rij naar 2-7. Dit was het sein voor de Blauwen uit Ermelo om iets terug te doen en 3 minuten later was het 5-7.Het laatste kwartier van de 1e helft ging het weer op en neer maar Die Haghe stond bij het rustsignaal wel met 7-10 voor

Frivool
    Direct na het beginsignaal was Die Haghe het wat het heft in handen nam en binnen 8 minuten was de voorsprong uitgebreid naar 7-14 met soms zeer mooi uitgespeelde aanvallen. DIndoa kon er niets tegenover stellen en als zij dan een score hadden wist Die Haghe dit steeds te beantwoorden met 1 of 2 treffers. Halverwege de 2e helft bij de stand 10-17 was er weer een sterke fase aan Haagse zijde en volgde 4 sores op rij. Door de grote voorsprong kon je dus verwachtten dat het verdedigend de touwtjes werden lod geloten waar Dindoa met 3 doelpunten achter elkaar van profiteerde. Coach Tim Abbenhuis nam een time-out en zorgde er voor dat zijn ploeg weer op scherp kwam te staan. De laatste 10 minuten was het soms erg frivool en leuk om te zien dat het gewoon lekker door bleef gaan en Dindoa bijna geen kansen meer kreeg. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd werd tot het allerlaatst bewaard. Deze kwam op naam van Kirsten met een fraaie one-hander en werd er dus gewonnen. Ik vermelde al dat de scheidsrechters de uitslag door gaven, maar ik kwam toch niet verder dan 27 doelpunten. Maar ja, het zijn ook maar mensen zullen wij maar zeggen.

De overige uitslagen in de poule zijn : S.K.F. – Antilopen 20 – 10 / De Meeuwen  â€“ Pernix 18 – 15 en K.V.S. – Tweemaal Zes 30 – 10.

Zaterdag 17 september speelt Die Haghe thuis tegen SKF en gaan zij gewoon weer proberen om een overwinning bij te schrijven.