• Kippie’s Voorbeschouwing speelronde 2

  • Na speelronde 1 zijn er 4 teams met een overwinning en dus uiteraard ook 4 teams met een nederlaag gestart. KVS is op doelsaldo +20 de eerste koploper na de eenvoudige winst op Tweemaal Zes. Die Haghe won ook hun wedstrijd +15, SKF volgt met +10 en De meeuwen staan op +3.

    Voor Die Haghe staat de eerste thuiswedstrijd tegen SKF uit Veenendaal op het programma en de winnaar blijft dus dan mee draaien boven aan de ranglijst.
    Aan Haagse zijde zal het vertrouwen wel zijn toegenomen na de mooie wedstrijd tegen Dindoa en ook SKF komt met vertrouwen naar Den Haag na de winst op de Antilopen. Al ging het in het begin van de wedstrijd niet echt makkelijk omdat de Antilopen eerst een 0-3 voorsprong hadden genomen maar konden dit niet de gehele wedstrijd volhouden.  Aan de kant van SKF zijn het de heren die vooral door hun lengte veel bij de rebound overhielden en zodoende meerdere schoten konden nemen. Hier zal Die Haghe dus iets op moeten verzinnen. Aanvallend speelden zij een herkenbaar spel, maar zal ongetwijfeld tegen Die Haghe wel iets anders worden gedaan. Het team van Tim Abbenhuis kan in ieder geval denk ik aan de kant van de heren een fysiek spel gaan tegen komen en ben benieuwd hoe men daarmee om zal gaan. Echter ben ik van mening dat ons dames kwartet een stukje beter is en daar liggen wellicht mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te doen kantelen. Het beloofd in ieder geval een leuke pot te gaan worden en hopelijk zullen er veel kanaries aanwezig zijn om de thuisploeg te ondersteunen.
    KVS moet naar Pernix en daar verwacht ik niet echt veel problemen voor hun en zullen de punten wel mee naar huis nemen, De Meeuwen spelen uit tegen Tweemaal Zes en dat kan wel eens een dubbeltje op zijn kant worden, maar ook hier verwacht ik dat de witten uit Putten gaan winnen. Tenslotte Antilopen tegen Dindoa welke beide dus verloren hebben en ik denk dat deze ploegen elkaar niet veel zullen ontlopen. Laat ik hier het voordeel aan de thuisploeg geven.
    Voorafgaand aan de wedstrijd van ons vlaggen schip zijn eerst de A1 en vervolfens het 2e aan de beurt en die zijn, net als elk team van Die Haghe, de moeite waard om te komen bekijken. Kijk voor het complete programma op de website van ons mooie cluppie.

    Vooralsnog zijn de weersvoorspelling dat er een buitje kan vallen met een behoorlijke wind over het veld, dus neem regen/windjack en paraplu mee.

    Een Geel/Zwarte groet