• Die Haghe wint enerverend duel van S.K.F.

• Op een zeer winderig complex van Die Haghe wist het team van coach Tim Abbenhuis na een zeer vermakelijke wedstrijd de winst met 22 – 14 naar zich toe te trekken en zodoende dus ook na hun 2e wedstrijd van deze veldcompetitie nog geen puntverlies heeft geleden.

Harde wind
    Ondanks de harde wind wist Die Haghe in de 2e minuut de score te openen, maar vervolgens wist het de 12 minuten daarna de korf niet te vinden daar waar SKF wel de aanpassing aan de wind wist te vinden en een 1-4 voorsprong nam. Vervolgens nam Die Haghe het heft nu in handen en binnen 4 minuten stond het alweer gelijk (4-4) en kon men door een strafworp weer op voorsprong komen maar net toen de bal los gelaten werd kwam er weer een windvlaag en ging de bal over de korf. SKF scoorde even later wel en met nog 10 minten te gaan voor de rust kwam Die Haghe echt los en liep het als een geoliede machine en volgde er 3 scores op rij tot 7-5 met nog 5 minuten op de klok tot de rust. SKF deed iets terug maar De kanaries gingen nu goed door en uiteindelijk kon met een 11-8 voorsprong beide ploegen aan de thee.

Genieten
    De 2e helft was het SKF wat direct iets terug deed maar dit weerhield de geel/zwarte brigade er niet van op door te gaan waar het de eerste helft was geëindigd en scoorde lekker door. Een Veenendaals doelpunt werd direct gepareerd met 1 op 2 tegen treffers en na zo’n 15 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft miste Die Haghe weer een strafworp bij 15-12 maar niet veel later was de score er toch. Ondertussen genoot het publiek van een heerlijk wedstrijd met veel strijd waarbij Die Haghe het fysiek zeker niet de mindere was. Die Haghe liep weg naar 19-13 en toen SKF ook nog een strafworp miste zag je het geloof aan hun kant weg vloeien en bij Die Haghe deed men er juist nog een schepje boven op. Het 20ste doelpunt was een curieus moment. Sander schoot van afstand en Boyd tikte de bal tegen de korf tijdens de rebound en viel op de grond en kon de bal zelfs zittend nog vangen. Kirsten was slim doorgelopen en kreeg de bal van Boyd en rondde mooi af. Bij 22-14 besloten de heren arbiters dat het genoeg was en was de winst binnen.

Na de uitslagen van deze speelronden, zijn KVS en DIE HAGHE nog zonder puntverlies en de volgende speelronde spelen deze teams tegen elkaar aan het Cas van Dijkpark om 15.30 uur. Wij verwachten dan veel Kanaries daar aanwezig om hen te steunen.
    Ook Die Haghe 2 wist hun wedstrijd tegen Wageningen te winnen en zijn samen met Dalto nog ongeslagen en ook zij spelen komend weekeinde tegen elkaar in Driebergen.