• KIPPIE’S voorbeschouwing speelronde 5

  • Nu we halverwege de eerste helft van de veldcompetitie zijn, is er wel enige duidelijkheid in de stand van de ranglijst gekomen. Deze is namelijk belangrijk met het oog op de nieuwe indelingen van volgend seizoen, maar daar zal ik het pas na de zaalcompetitie over gaan hebben. KVS maakt voorlopig de favorietenrol waar door alles te hebben gewonnen en dus met 8 punten aan kop gaat. Die Haghe en Dindoa volgen met 6 punten en daar achter De Meeuwen en SKF met 4 punten. Onderaan de ranglijst staan Antilopen en Tweemaal Zes met 2 punten en tenslotte wacht Pernix nog steeds op het eerste punt.

    Deze speelronde staat om 15.30 uur de wedstrijd Die Haghe tegen De Meeuwen op het programma en dat zal een interessante wedstrijd worden. Die Haghe wist afgelopen ronde bij Tweemaal Zes te winnen en De Meeuwen wonnen midweeks van SKF en daar was Jarin Bruinekreeft, speler van Oranje -21, de gevierde man met 14 van de 22 doelpunten. U zult begrijpen dat hij dus de topscoorderslijst van deze poule aanvoert. Maar hij is echt niet de enige die de doelpunten kan maken, want ook de dames pakken genoeg doelpunten mee en staan redelijk hoog op dezelfde topscoorderslijst. Aan de kant van Die Haghe zijn de scores meer verdeeld over het hele team en staan ook hoog op de lijst. Voor Beide teams staat er wel wat op het spel voor de positie op de ranglijst. Die Haghe moet in het spoor van KVS zien te blijven en De Meeuwen willen op gelijke hoogte met Die Haghe komen want bij verlies moeten zij voorlopig afhaken voor een plek in de top 3. Mijn verwachting is dat Die Haghe door het enthousiaste en gevarieerdere spel de winst naar zich toe moet kunnen trekken maar De Meeuwen is een lastig te bespelen team en zal zich niet zomaar gewonnen geven. Dat bleek wel de afgelopen wedstrijd waarbij zij na een 1-5 achterstand terug in de wedstrijd knokte.

    De topper van deze ronde speelt zich af in Ermelo waar Dindoa het Scheveningse KVS op bezoek krijgt. Dindoa draait de laatste wedstrijden steeds beter en ben benieuwd hoe zij het tegen de favoriet gaan doen. KVS had de vorige ronde niet al te veel moeite met De Antilopen, maar zal toch wel scherper moeten zijn in de afronding anders krijgen zij wellicht de deksel op de neus. Wanneer dit gebeurt verwacht ik dat KVS ook deze keer aan het langste eind zal trekken. SKF zal tegen Tweemaal Zes revanche willen nemen op de laatste nederlaag en de aansluiting voor de top 3 behouden. Tweemaal Zes daarentegn speelt steeds iets makkelijker en kan wellicht voor een verrassing zorgen maar dan moet alles wel kloppen. Hier ga ik toch voor de thuisploeg als winnaar. Tenslotte spelen De Antilopen tegen Pernix en dat moet wel een overwinning voor de thuisploeg zijn. Maar De Leidse formatie zal er alles aan doen om het tij te keren.

    Die Haghe 2 begint om 14.00 uur ook aan hun wedstrijd tegen De Meeuwen en ook hier kan het spannend worden. De 4 punten voorsprong komt mede omdat de Puttense ploeg 2 punten in mindering heeft gekregen.

    Vooralsnog zien de weersvoorspellingen er gunstig uit en staat niets in de weg om uw favoriete club aan te moedigen.