• Die Haghe 2 promoveert na behalen kampioenschap

• Wedstrijd nummer 12 uit tegen HKV Ons Eibernest 2 (verder HKV genoemd), moest het dan gebeuren om het Kampioenschap en de bijbehorende promotie te gaan verzilveren. Hoewel het verschil op de ranglijst groot is, weet je het met deze Derby’s nooit omdat er dan andere krachten vrij komen.

Gespannen
    Vooraf even met de coaches Eric Snaphaan en Michel Korporaal gesproken en deze bleken toch wel enigszins gespannen te zijn want waren benieuwd hoe de ploeg zich zou houden na de wat mindere wedstrijd van vorige week toen vooral het scorend vermogen niet lekker liep.. Verdedigend zagen zij het wel zitten want er werden toen niet veel kansen weg gegeven. Toch was het vertrouwen er wel op een goede afloop. Het begin van de wedstrijd stond het team waarschijnlijk toch onder spanning want het moest toezien dat HKV tot aan de 23e minuut steeds op voorsprong kwam tot 4-3. Net als vorige week bleek het verdedigend wel goed te zitten maar aanvallend werd het overwicht niet in score uitgedrukt. Echter in de slotfase van de eerste helft liep dit ineens wel goed en liep het dan ook uit met 4 scores op rij naar 4-7 bij de rust.

Feest
    Het begin van de 2e helft werd er door beide teams lekker snel en om en om gescoord en na 38 minuten was het verschil bij 7-10 nog steeds in het voordeel van Die Haghe. Hierna was de pijp aan de kant van HKV wel leeg maar kon Die Haghe ondanks wederom vele kansen niet het krachtsverschil in een superscore uitbreiden. Bij de stand 7-13 en nog 11 minuten te gaan was het wel duidelijk dat er gewonnen ging worden maar gebeurde er niet veel meer en uiteindelijk werd tijdens de laatste minuut de ploeg toegezongen door het lekker aanwezige publiek en bij 9-14 kon men na het laatste fluitsignaal gaan feesten.

Over het gehele seizoen genomen lijkt mij het kampioenschap zeer terecht en mag de ploeg zich voor volgend seizoen gaan opmaken voor de Overgangsklasse wat weer een mooie nieuwe uitdaging wordt.