• Van de voorzitter 4 juli 2023

  • Het seizoen is dan op het kamp na afgelopen. Terugkijkend kunnen we tevreden zijn, er zijn sportief gezien mooie resultaten behaalt. Het eerste heeft de belangrijke en uitdagende ereklasse bereikt en een prima zaalseizoen gehad. Het tweede wist veld en zaal kampioen te worden wat een geweldige prestatie is. De A1 werd 4e van Nederland en zat dicht bij een finale plek. In de breedte waren er ook mooie resultaten, vele kampioenen bij de aspiranten en pupillen, ik heb heel wat medailles mogen uitreiken! Die Haghe levert ook talentvolle spelers en speelster voor de RTC. Boyd en Kirsten werden geselecteerd voor Oranje onder de 19. Natuurlijk was er meer, we zijn verder gegaan met de verduurzaming van ons clubgebouw en daar lijkt nu ook weer vaart in te komen. Een nieuwe werkgroep zal dit verder uitrollen. Een andere belangrijke ontwikkeling is het beleidsplan. We zijn met inzet van Steef van den Boom aan de slag gegaan om de leden en commissies te vragen mee te denken over onze eigen toekomst. Hieruit zijn diverse wensen en behoeften gekomen die vertaald zijn naar een plan. We hebben dat wat we belangrijk vinden vertaalt naar prioriteiten en doelstellingen. De geformeerde werkgroepen gaan onder aanvoering van een trekker hiermee aan de slag.
    Ook zijn we actief met ledenwerving bezig geweest. Dit betekent een groei van het ledenaantal. Ook de kangoeroedagen hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan dit resultaat. Die Haghe is meer en meer zichtbaar. Onder aanvoering van Alex vanuit het Bestuur is een pr-commissie aan de slag om hier plannen voor te ontwikkelen.  Op sociaal vlak was er veel, de uitgestelde reünie was een groot succes. Maar ook het jeugdtoernooi, TTKT, feesten en andere activiteiten zorgden ervoor dat we elkaar ook hier konden vinden. De combi-fit en de tennis hebben een nieuwe boost gekregen en daar zijn we blij mee!
    Natuurlijk zijn er zorgen, financieel moeten we echt aan de slag. Besparen, bezuinigen maar ook geld generen. Wellicht bieden nieuwe sponsors uitzicht. Het aantal vrijwilligers en dus de bemensing van de commissies is nog niet rond. Ook hier zal eenieder zijn/haar verantwoordelijkheid moeten nemen.
    Kortom: Die Haghe is op de goede weg en laat zien een gezonde vereniging te zijn en te willen blijven. Laten we met elkaar dit organiseren en onze jeugd dit perspectief bieden.
    Ik wens de kampgangers een fijne, veilige en sportieve week en verder iedereen een fijne zomervakantie! Dank voor het vertrouwen en inzet van dit seizoen!
     
    René Benning