• Van de voorzitter: 1 november 2023

  • De zaalcompetitie is nog niet begonnen maar in voorbereiding hierop zijn we gestart met de Haagse Korfbaldagen en de nodige oefenwedstrijden.  Het eerste heeft tegen KVS en Achilles voor topwedstrijden gezorgd. Beide wedstrijden waren attractief en leuk om naar te kijken. De A1 had veel moeite met Refleks en kon geen vuist maken. Wie de weet de komende wedstrijden!
    Om dit alles mogelijk te maken is het ook weer zaak de jurytafel te bemensen, Een behoorlijke klus aangezien we voor 1,2, A1 en B1 vrijwilligers nodig hebben. Maritza heeft veel werk verzet om dit alles te organiseren. Dank hiervoor! Het laat zien dat wanneer je als club groeiende bent je ook steeds meer vrijwilligers nodig hebt om dit alles te kunnen faciliteren. Ik bedoel daarmee dus coaches, trainers, scheidsrechters, jurytafel, begeleiding, teamouders en ga zo maar door. Wat ook nog steeds georganiseerd wordt zijn de feestjes voor de kinderen. Onze feestcommissie heeft ook afgelopen zaterdag weer flink uitgepakt en een griezelige Halloween gepresenteerd. Ditmaal in samenwerking met Lu Gia Jen en de wijk. Feestcommissie en vrijwilligers dank voor de organisatie!
    Als Bestuur zijn we uiteraard ook druk met de club bezig. De site wordt steeds meer gevuld met diverse nieuwe artikelen waarvan wij denken dat dit de zichtbaarheid vergroot, en dat we daarmee Die Haghe en het korfbal meer promoten. Voorbeeld hiervan is de rubriek "dit is mijn club". Ook de diverse berichtgevingen uit de commissies zullen we meer publiceren. Wat ook nieuw leven wordt ingeblazen is de arbitrage. We hebben voor alle wedstrijden scheidsrechters nodig. Om dit op een verantwoorde manier te organiseren zijn we van mening dat begeleiding hiervan, vooral bij beginnende jeugd, belangrijk is. Jeroen en Lars zullen een eerste aanzet geven met behulp van een spelregelavond.  Tot slot nog een woord van dank aan Roy die weer klaarstond om alle materialen naar de sportcampus te transporteren!

    Tot zover
    René Benning