• Van de voorzitter: 5 november 2023

  • Uiteraard open ik deze week met de successen van het 1e en de A1 tijdens de Haagse Korfbaldagen.  Bij zowel A1 als het 1e was veel publiek om de spelers te steunen en dat is gaaf om te zien! A1 speelde een bijzondere wedstrijd tegen Avanti. Lang werd tegen een achterstand aangekeken maar langzamerhand kreeg Die Haghe grip op de wedstrijd en door op mentaliteit door te blijven gaan werd het uiteindelijk een overwinning en sleepte Die Haghe de winst binnen. Complimenten en felicitaties voor ploeg en begeleiding!
    Dan de zaterdagfinale. Wederom tegen Achilles en dus een spannende wedstrijd. Met veel publiek een echte Haagse derby waarbij Die Haghe nagenoeg de hele wedstrijd de betere ploeg was. Het talrijke publiek was getuige van een echte strijd en Die Haghe sleepte wederom de winst binnen. Ook hier ploeg en begeleiding van harte gefeliciteerd! We kunnen terugkijken op geweldige Haagse Korfbaldagen waarbij we hebben kunnen genieten van goede en aantrekkelijke wedstrijden. Een woord van dank naar de organisatie, sponsor J.P. Alsem en de vele vrijwilligers die dit toernooi weer mogelijk gemaakt hebben! Ik wilde speciaal Dirk Jan en Maurice nog noemen die zaterdag de hele dag de livestream hebben verzorgd. Dank hiervoor!
    Aanstaand weekend de start van de competitie en ik wens hierbij alle ploegen veel plezier en succes toe!
    We hebben als bestuur nogal moeten improviseren om alle materialen in de sportcampus te krijgen maar vooral ook op de juiste plaats in de campus beschikbaar te hebben. Dirk Jan heeft in samenwerking met Esther vanuit Bestuur hier de nodige gesprekken met de sportcampus gevoerd. Mochten er desondanks nog problemen zijn dan graag een signaal naar Dirk Jan. Verzoek is wel om zorgvuldig met de materialen om te gaan en niet onnodig spullen te laten slingeren. Dank voor de medewerking!
    Tot slot van dit epistel nog een positief statement voor eenieder die het aangaat: we merken binnen het bestuur dat vele leden enthousiast zijn en mee willen doen met de club en dat is mooi. Dit vertaalt zich naar inzet en bereidwilligheid. Het is fijn om te merken dat we groeien en in de lift zitten. We hebben de wind mee en ik zou zeggen: Die Haghe: "ga ervoor"!
     
    René Benning