• Kippie's voorbeschouwing - speelronde 1 zaalcompetitie

  • Na de succesvolle voorbereidende Haagse Korfbaldagen, worden alle pijlen nu gericht op de zaalcompetitie waar voor Die Haghe maar 1 doel voor ogen heeft en dat is promotie naar de Hoofdklasse bereiken. Echter zal dit zeker geen gemakkelijke opgave worden als je ziet wie de tegenstanders zijn. Met Rohda, KVA, Excelsior, Pernix, Achilles, KVZ ยด33 en Vitesse komen wij ervaren ploegen tegen, maar ook jonge getalenteerde tegenstanders. Maar ook wij hebben een talentvolle ploeg wat zij al op het veld en dus tijdens de HKD hebben laten zien. Voor mij is er op dit moment niet echt een topfavoriet omdat ik verwacht dat de krachtsverhoudingen dicht bij elkaar zullen liggen.

    De eerste wedstrijd wordt in de sportcampus gespeeld en is Rohda uit onze hoofdstad de tegenstander. Rohda is een ervaren team met een aantal spelers met Hoofdklasse ervaring en dus het klappen van de zweep kennen. Veel van dit team weet ik verder niet maar mijn verwachting is dat het wel eens een fysieke tegenstander kan zijn zoals veel ploegen rond Amsterdam en zal Die Haghe zich hier tegen moeten wapenen. Wanneer Onze Kanaries het niveau halen wat zij de laatste tijd laten zien zie ik zeker kans op een overwinning.

    Die Haghe 2 moet na de promotie van vorig seizoen nu laten zien dat zij dit niveau ook aan kunnen. De namen van de tegenstanders zijn hetzelfde als van Die Haghe 1 maar dan alle 2e teams. Dus begint Die Haghe 2 ook thuis tegen Rohda 2. Lekker beginnen an de competitie en dan wedstrijd voor wedstrijd lekker kijken wat er mogelijk is lijkt mij een mooie doelstelling.

    Die Haghe 2 start om 16.20 uur en dan aansluitend de wedstrijd van Die Haghe 1.

    Kom dus allemaal naar de sportcampus om onze kanjers aan te moedigen.

    VEEL SUCCES EN PLEZIER !!!