• Dsc A1 - Die Haghe A1….punt verloren of gewonnen?

  • Afgelopen zaterdag de 2e verre uitwedstrijd, de 1e wedstrijd in het nieuwe jaar, tegen concurrent DSC.

    Gelukkig zat alles mee en waren we ruim op tijd op plaats van bestemming. Iedereen voelde het grote belang van deze wedstrijd. Na de 1-0 namen wij het initiatief en via een aantal mooie treffers van Do, Karlijn, An en Finn zaten we tot 5-6 aan de goede kant van de score. Helaas vielen we toen in onze bekende schotloosheid periode. Zo zonde, want het spel was echt niet slecht en ik vond ons korfballend ook zeker beter. Met rust 2 doelpunten achter, nog niets aan de hand dus.

    Via Servais, Iloy en Lars trokken we de stand gelijk. Eindelijk ging het draaien en met name Isabel wist het gat, wat er echt zat in de korf, goed te vinden. Toen de 12 - 15 viel dacht ik echt dat het zou lukken. Na zoveel gemiste kansen, dan toch die overwinning???

    DSC trok de stand weer gelijk, maar Isabel was niet te stoppen en schoot vlak voor tijd haar 6e doelpunt erin. Nog 20sec….de spanning was daar. Helaas in mijn ogen een verkeerde beslissing betekende dat DSC de bal op de stip mocht leggen….toch weer gelijk….afgelopen.

    Boosheid en teleurstelling bij ons allemaal, terecht……? Ik denk het wel, maar daar koop je niets voor. Korfballend waren we beter, maar het schotpercentage zal echt omhoog moeten, dan heb je zo’n vreemde beslissing aan het eind niet nodig.

    We zijn nu een dag verder en ik denk toch dat we blij moeten zijn met 1 punt. Zij zijn niet dichterbij gekomen, al was het heel fijn geweest als wij afstand hadden kunnen nemen. Maar het is wat het is en ik heb toch weer voldoende goede dingen gezien waar we verder mee kunnen en ook moeten. Ik vind dat ene punt toch superbelangrijk en ik denk dat jullie dat ook moeten vinden. Op naar Fortuna!

    Ik wil Rix en Lisa bedanken, jullie zijn het hele eind mee gegaan om na de wedstrijd snel terug naar Den Haag te rijden voor jullie eigen wedstrijd …top! Ook de autorijders bedankt voor de lange en veilige rit, fijn dat we altijd op jullie mogen en kunnen rekenen.

    Tot donderdag!

    Petra