• Die Haghe D2….hartstikke lekker bezig!

  • Het is misschien niet iets wat je je dagelijks afvraagt: hoe gaat het nu eigenlijk met Die Haghe D2? Maar nu je toch aan het lezen bent, is het zeker de moeite waard om even door te gaan. Want er valt namelijk veel leuks te lezen! 

    De D2: 10 toppers die dit jaar bij elkaar zijn gekomen vanuit 5(!) verschillende ploegen. En dan ook nog eens 2 jongens en 8 meiden. Een flinke uitdaging dus voor ons als trainers om hier wat moois van te maken. Gelukkig hadden we al snel door dat er veel pit in zit bij de kids en dat ze stuk voor stuk korfballen met veel plezier. Ok….de ene doet liever geen conditie-oefeningen….de ander liever geen bootcamp training…. Al hebben ze nu ook ontdekt dat het echt wel nodig is. In de D heb je namelijk soms grote en sterkte tegenstanders, worden de duels wat fysieker en moet je hier ook mee leren omgaan. 

    Gelukkig zijn de meiden behoorlijk pittig! Niet bang voor de bal en voor de tegenstander. Al is het natuurlijk niet altijd leuk als er weer een grote dame helemaal over je heen hangt. Daar leer je ook weer veel van. En de jongens zijn inmiddels al wel gewend aan de grote groep meiden. Al blijven ze nog steeds wel weg van al die meidenpraat…. 😊 

    En als je dan kijkt naar de wedstrijden, dan kunnen wij als trainers natuurlijk alleen maar supertrots zijn. De afgelopen maanden is de ploeg ontzettend gegroeid. Veel inzet, beleving en plezier. Zowel op de training als in de wedstrijden. Het leuke is dat de kids nu zelf ook ontdekken welke effect ‘beleving’ heeft in een wedstrijd. Met veel vertrouwen het veld in stappen (Wij zijn Die Haghe en wij gaan deze wedstrijd winnen!), succes vieren (high fives in de wedstrijd) en elkaar positief oppeppen. En omdat we de laatste 4 wedstrijden hebben gewonnen, staan we mooi nu op de 1e plek in een lastige poule.  

    Quinn, Djalisa, Laura, Sterre, Aïsha, Jylainah, Lucas, Amy, Siebe en Lara: jullie zijn toppers! Het is elke week weer heel leuk om jullie te trainen en te coachen. Elke week weer een beetje beter! Wij zijn trots op jullie! 

    Julia & Eric