• PKC A1 - Die Haghe A1….geen winst maar wel veilig

• Afgelopen zaterdag , na de 2 weekendjes rust, mochten we in de fantastische korfbal hal van PKC laten zien zien wat we kunnen. Het werd een wedstrijd met 2 gezichten.
    De start was echt een drama. PKC schoot enorm scherp, de eerste 5 schoten gingen er direct in en binnen no time sta je dan 5-0 achter. Lars gaf ons het 1e antwoord, maar na de 5-1 lukte er niet veel van onze kant.Aanvallend werd het iets beter maar verdedigend hadden we geen antwoord op de goede ploeg wat PKC wel degelijk is.
    Met een achterstand van 10 doelpunten de rust dan in, toch proberen om er iets aan te doen. Met opgeheven hoofd naar huis was de afspraak.
    De 2e helft lieten jullie zien dat het toch mogelijk is om ook tegen ploegen als PKC tegenstand te bieden. Verdedigend ging het iets beter en PKC schoot minder scherp daardoor. Aanvallend zat er veel meer rust in. PKC scoorde er nog maar 6 en wij 7, dus de 2e helft hebben we het oké gedaan en mochten we toch met opgeheven hoofd richting Den Haag.
    In Den Haag kregen we de uitslag van DSC binnen die een punt lieten liggen tegen Ondo…….onverwacht, maar voor ons betekende dat we veilig in de hoofdklasse zijn!
    Toch blijdschap dus. Komende 2 wedstrijden kunnen we proberen zonder druk te spelen, met de wil om te winnen. Al met al dus toch een prima zaterdag voor onze A1. Je bent gewoon veilig 2 wedstrijden voor het einde van de competitie en dat is gewoon knap mensen, realiseer je dat.
    We hebben het soms moeilijk in de wedstrijden, maar hebben vaak laten zien dat we het wel degelijk kunnen. Ik denk dat we allemaal veel geleerd hebben van al die zware wedstrijden, maar dat is alleen maar goed.

Volgende week gaan we proberen het Nieuwerkerk lastig te maken. We kunnen al snel ons gaan focussen op het veld, want ook daar wachten nog pittige potjes, maar je ziet wat er kan gebeuren.

Sean (goede invalbeurt) Daan, Esmee en autorijders bedankt.