• Van de voorzitter 4 maart 2024

  • De overwinning van het tweede was een belangrijke. Een duidelijk beter Die Haghe liet er geen twijfel over bestaan, met nu 1 punt achterstand op Vitesse is er nog van alles mogelijk. Komende zaterdag ook weer belangrijk tegen KVZ uit. Het zou toch een mooie prestatie zijn als het kampioenschap binnengehaald wordt.
    Het eerste had duidelijk meer moeite tegen Achilles. Soms erg fysiek spel waardoor er wederzijds ergernisjes ontstonden. Maar de ware kampioen laat zien wat het kan en dat deed Die Haghe! Een spannend slot en uiteindelijk de overwinning voor Die Haghe.
    De A1 speelde zich onverwachts nu veilig in de hoofdklasse. Dit betekent behoud in deze klasse en dat is knap! Maar er gebeurde meer. Die Haghe 5 is kampioen en kregen van bestuurslid Jeffrey een medaille en bijbehorend drankje. De ploeg uiteraard gefeliciteerd. Vervolgens zijn er nog E2, A2, 6e, 3e en 4e die mogelijk kampioen worden. Een nu al succesvol zaalseizoen voor Die Haghe.  Alle ploegen veel succes! Zaterdag 16 maart is er een kampioensavond voor de hele vereniging. De details volgen via de site. Afgelopen woensdag was ik getuige van de training bij de Reko's. Een groep die in korte tijd enorm uitgebreid is. Leuk om te zien hoe deze oud/niet korfballers elkaar vinden en toch wel hard trainen.
    Het bestuur is weer bij elkaar geweest. Naast de standaardagenda hebben we uitvoerig over de financiën gesproken. Zoals al eerder vermeld zijn er zorgen. We zullen als Bestuur ernaar streven op de komende ledenvergadering met een plan te komen hoe we financieel stabiel voor de komende jaren kunnen blijven.  Ook zullen er acties moeten komen om geld te generen, sponsors te werven en actief in te zetten op de verduurzaming van de accommodatie.. Ik realiseer mij dat financiën geen hip onderwerp is maar we moeten ervoor zorgen dat onze club financieel gezond blijft zodat de aankomende jeugd ook kan blijven korballen bij Die Haghe!
    We kijken alweer vooruit naar de tweede helft veld en dat betekent weer een beroep op barvrijwilligers. Kom op en doe mee! Meld je aan om 1 of 2 uurtjes mee te helpen achter de bar.
    Tot zover.
     
    René Benning