• Voorbeschouwing voorjaarscompetitie speelronde 4

  • Waren de eerste drie wedstrijden nog met tussenpozen gespeeld, nu gaan we de laatste drie wedstrijden wekelijks spelen en ons opmaken voor de ontknoping van de competitie. Wie promoveert en wie degradeert.  Die Haghe heeft hele goede papieren om promotie af te dwingen want heeft 3 punten voorsprong op nummer 2 Vitesse en is in Barendrecht de volgende tegenstander. Pernix staat al op 4 punten en VEO op 5 punten.  Het kan dus zo maar gebeuren dat de promotie al deze speelronde behaald kan worden. Die Haghe zal dan moeten winnen van Vitesse en wanneer VEO de winst pakt tegen Pernix, kan het feest al gevierd worden.

    De thuiswedstrijd was Die Haghe vooral de eerste helft heer en meester tegen Vitesse en dat willen zij voor eigen publiek niet weer laten gebeuren en er alles aan doen om voor de winst te gaan om zo ruimte te houden met de degradatie plekken. Zoals bekend zijn er best wel een aantal schutters maar die werden de vorige wedstrijd zodanig aan banden gelegd door zeer strak verdedigingswerk van Die Haghe. Aan de kant van Die Haghe werd maar weer eens de kracht zichtbaar en wisten de eerste 7 doelpunten door verschillende spelers gemaakt. Dit maakt het voor iedere tegenstander lastig om te verdedigen. Daar komt nog bij dat de aanvallen ook nog eens gevarieerd en soms op hoge tempo worden gespeeld waardoor er altijd weer iemand in stelling wordt gebracht. Ik verwacht dat er wel meer tegenstand komt van de thuisploeg maar Die Haghe toch uiteindelijk met de winst naar huis komt. Aan het begin van de wedstrijd is dan al wel de uitslag van Pernix tegen VEO bekend en weet men of het dan kan gaan feest vieren. Wanneer Pernix weet te winnen dat is volgende week in de thuiswedstrijd tegen VEO een punt genoeg.

    Voor Die Haghe 2 is het nog wel spannend wie er als eerste eindigt. Avanti 2 staat op 2 punten achterstand, terwijl Nieuwerkerk 2 en KCC 3 al op 5 punten staan. Die Haghe 2 speelt de uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk 2 en dit beloofd een spannende wedstrijd te worden. De vorige wedstrijd speelde Die Haghe een mindere eerste helft qua afronding en stond het 3 doelpunten achter bij de rust maar dit werd goed gemaakt in de tweede helft en won het, zij het nipt, wel de wedstrijd. Bij een gelijkspel is Die Haghe 2 volgend seizoen verzekerd van een plek in de Reserve-Ereklasse en kan het gaan strijden met Avanti om de eerste plek want ik verwacht dat deze wel winnen van KCC 3 wat volgende week de tegenstander aan de Baambruggestraat is.

    Op het moment van schrijven zien de weersvoorspellingen er redelijk tot goed uit en staat niemand iets in de weg om de weg naar de velden van Nieuwerkerk (start wedstrijd 12.30 uur) en Vitesse (start 16.55 uur) te vinden.

    Succes en veel plezier !!
    Willem Kip