• Voorbeschouwing veldcompetitie speelronde 2

  • Na de openingswedstrijden tegen Avanti, staan er voor de selectie nu de eerste thuiswedstrijden op het programma. Voor Die Haghe 1 betekend dit BEP uit Purmerend en voor Die Haghe 2 Koog Zaandijk 3 (KZ 3) uit Koog a/d Zaan als tegenstander.
    Vorige week behaalde Die Haghe 1 een mooie overwinning op Avanti en verloor BEP kansloos van Blauw Wit. Voor beide ploegen geldt dit als een belangrijke wedstrijd in strijd voor behoud in de Ereklasse en zal er naar verwachting veel strijd geleverd worden. BEP speelde vorige week ondanks het verlies soms bij vlagen goed en heeft een Daan Landman een goede schutter in huis die bijna de helft van de doelpunten voor zijn rekening nam. De Purmerenders moeten het vooral van hard werken hebben en dat laten zij dan ook niet na om hun doel te bereiken. Die Haghe heeft vorige week laten zien dat het niet van 1 of 2 schutters moet hebben want iedereen stond met 1 of meerder doelpunten op het formulier. Wanneer het vizier net als de 2e helft van vorige week goed staat verwacht ik dat de punten in Den Haag blijven en Die Haghe dus een stap in de goede richting zet.

    Die Haghe 2 moet na het verlies van vorige week tegen KZ 3 wat zeker geen makkelijke opgave zal worden. De Kogers verloren vorige week ruim van Blauw Wit 2 en voor beide ploegen geldt dat winst noodzakelijk is om niet verder achterop te geraken. Het spel van Die Haghe 2 was vorige week niet slecht, alleen wilde het niet lukken in de afronding en daar zullen zij het zeker over gehad hebben. KZ 3 wist 13 keer te scoren waarvan door 8 verschillende spelers de korf werd gevonden. Naar mijn mening een lastig te bespelen ploeg maar ook hier heb ik vertrouwen in ons team en voor het thuispubliek iets wil laten zien.

    De wedstrijden beginnen zoals gebruikelijk met Die Haghe 2 om 14.40 uur en aansluitend volgt Die Haghe 1. De weersvoorspellingen geven ongeveer 16 graden aan maar vooralsnog geen regen. Toch zou ik voor de zekerheid een paraplu meenemen voor het geval dat en trek de juiste kleding aan want het kan kil aanvoelen met een zacht briesje over het veld.

    Kom en steun onze kanjers en wens iedereen veel succes en plezier!!