• Selectie nieuws 14 september

    De zaterdag van de 3x winst......wat een mooie middag De zaterdag begon met het uitdelen van de laatste pakken voor de selectie. Iedereen loopt er weer netjes bij en hopelijk komen volgende week de nieuwe broekjes en rokjes. Een woord van dank aan de sponsorcommissie die er flink de vaart in zet. Volgende week gaan we een foto maken van de selectie.
    De zon scheen lekker, maar het was niet zo heet als vorige week gelukkig. Ik ging maar eens lekker kijken naar onze A1 tegen TOP A1. Met mij gelukkig ook de nodige andere supporters en met name de selectie liet zich op een positieve manier horen.
    De A1 moest even wakker worden want al heel snel was het 0-2, oei, wat ging er gebeuren?! Toen viel de 1e van nieuwkomer Jill en vond de A1 ineens een heerlijk ritme. Met veel inzet en vertrouwen werd TOP een illusie armer. Dat een wedstrijd niet altijd om het scoren alleen gaat, lieten onze heren wel zien. Zij verdedigden zo goed voor dat Top met de snelle dames echt geen antwoord hadden met hun spel. Iedere keer zaten onze heren ertussen of konden de dames helemaal geen bal kwijt. Super gaaf om dit te zien. Aanvallend ging het ook steeds beter en geduldig werd er gebouwd aan een 9-3 voorsprong bij de rust. Na rust werd het alleen maar beter en dus voor het publiek leuker en liep onze A1 uit naar een 12-3 voorsprong. Pas toen kon TOP 1 doelpuntje maken. Het was heerlijk om jullie te zien ballen A1. Via 14-4 (!), 16-6 werd de eindstand van 17-8 bereikt. TOP duidelijk een illusie armer en wij 2 dik verdiende punten rijker. Ik heb genoten A1, groot compliment voor jullie allemaal!

    Zo begon de middag heel positief. Het 2e moest tegen KZ en door de verloren pot tegen Avanti, door schotloosheid, was dit al iets van een cruciale wedstrijd. De ploeg was er klaar voor en Tijn opende al snel de score. KZ bleek ook een lastige horde voor het 2e en de wedstrijd was spannend. De afronding was wel beter, maar zeker nog niet zoals het zou moeten zijn. De 6-5 ruststand zegt genoeg denk ik. Over de inzet en werklust kon niemand klagen, die was er zeker en toen het gaatje na rust werd geslagen van 4 doelpunten hoopte ik dat de wedstrijd zo goed als in de knip zat. KZ kwam nog 1x dichtbij (11-9), maar met 5 doelpunten op rij van onze kant was de overwinning in zicht. Een mooie 17-11 eindstand, dus een prima resultaat van ons 2e. De overwinning was dik verdiend en smaakt natuurlijk naar meer. Ook 2 is gebrand op handhaving in deze klasse en wat ik zie tot nu toe, kan het alleen maar beter worden. Deze overwinning was heel belangrijk. Volgende week komt Blauw Wit een echte topploeg. We gaan zien of we de lijn naar boven doorzetten en voor een stunt kunnen zorgen.

    Het talrijke publiek bleef natuurlijk ook voor de laatste wedstrijd. Ons vlaggenschip tegen BEP, dat moest gewoon een overwinning worden. Het verslag van Willem zal er ongetwijfeld dieper op ingaan. Ik kan alleen maar zeggen dat de wedstrijd wederom met een klinkende en dik verdiende overwinning naar ons ging. Vanaf het begin was het niet spannend en zal dat de reden geweest zijn dat we het publiek niet gehoord hebben? We weten het niet, maar de overwinning was prima en staan we keurig op 4 punten en doen goed mee in de hoogste klasse. Laten we daar eens echt trots op zijn, want zo normaal is het allemaal niet.  De 24-18 overwinning had in mijn ogen nog veel hoger kunnen en misschien wel moeten uitpakken, maar de prestatie is er niet minder op.

    Volgende week komt Blauw Wit op bezoek, een echte topclub en we gaan zien waar we dan echt staan. Deze zaterdag was een prima dag voor onze club in ieder geval. Volgende week gewoon weer komen kijken mensen!
    Dank gaat deze week uit naar de mensen die de belangrijke bijzaken regelen, live stream regelen, en de spandoeken ophangen, het zag er weer heel goed uit allemaal en wordt ook zeer gewaardeerd. Nog een lekkere daghap en we konden tevreden huiswaarts!

    Tot volgende week!!!!!
    Petra