• Die Haghe wint ook van BEP

• Na de winst van vorige week op Avanti, staat er een cyclus van 3 thuiswedstrijden voor Die Haghe op het menu. Zaterdag kwam eerst het Purmerendse BEP op bezoek, wat vorige week ruim verloor van Blauw Wit. Ervan uitgaande dat Blauw Wit van Avanti zou winnen, kon Die Haghe dus bij winst goede zaken doen.

Sterk begin

Die Haghe begon zeer sterk en wilde meteen laten zien dat er voor BEP niets te halen viel in Den Haag.  In de eerste minuut stond het al 2-0. BEP wist wel tegen te scoren maar Die Haghe was echt ‘on fire’ en na 8 minuten was de voorsprong al 6-2. Er volgde een time-out die aanvankelijk leek te helpen, want BEP gaf ineens meer druk en begon aanvallend ook mee te doen. Met om en om scores bleef het verschil met 12-8 tot aan de rust hetzelfde en kon Die Haghe in de pauze de puntjes weer op de i zetten.

Teamwork
    De 2e helft begon en Die Haghe overrompelde BEP direct met hoog tempospel. Binnen 5 minuten liepen de Kanaries weg naar 15-9. Deze tik kwam BEP niet meer te boven en halverwege de 2e helft was het verschil naar 20-11 opgelopen. Een superscore lag in het verschiet, maar ineens zakte de concentratie aan Haagse zijde in en volgde er een periode van slordiger spel. Dat kan op dit niveau dodelijk zijn, want BEP rook een kansje en sloop naderbij tot 22-16. Met nog 6 minuten op de klok herpakte Die Haghe zich gelukkig weer en sloot de wedstrijd met een 24-18 overwinning af.

Stand
    Zoals verwacht won Blauw Wit met 23-13 van Avanti. Samen met Die Haghe staan zij nu op 4 punten en de volgende wedstrijd komen de Amsterdammers naar Den Haag. Avanti en BEP zijn nog puntloos en spelen tegen elkaar voor wat voorlopig de 3e plek op kan leveren.

De foto is gemaakt door Dennis Jouvenaar van Sportsnap. Meer foto's van de wedstrijd via Sportsnap.nl