• Wil en Nico - Dit is mijn club

  • Even voorstellen
    Wij zijn Wil en Nico Hoogteijling. Vroeger speelden wij bij HKC Kwiek. Een korfbalvereniging die niet meer bestaat. Doordat veel leden destijds verhuisden richting Zoetermeer, liep het aantal leden terug en hield de vereniging uiteindelijk op te bestaan. Onze zoon Erik Hoogteijling ging vanaf zijn 15e/16e bij Die Haghe spelen in de selectie. Op die manier zijn wij bij Die Haghe terecht gekomen.


    Op welke manier ben je bij Die Haghe betrokken?

    Wil: voordat ik bij Die Haghe kwam heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan bij Kwiek en daar van alles georganiseerd. Bij Die Haghe heb ik vaak achter de bar gestaan en jarenlang schoolkorfbal georganiseerd samen met Ineke en Ben Dijkstra (ouders van Guido) en daarna met Betty en Wim van der Meijde. Dat bracht altijd de nodige nieuwe leden op. Peter Abbenhuis kwam ook vaak helpen en later heeft Joop Biegel de organisatie overgenomen.

    Door de voorzitter Jan Bernard ter Horst werd ik destijds gevraagd of ik de organisatie van het sturen van verjaardagskaarten naar onze leden op mij wilde nemen. Dat doe ik nu al zeker een jaar of vijftien. Alle leden t/m 16 jaar stuur ik elk jaar een verjaardagskaart namens Die Haghe. Afgelopen week alle kaarten voor november geschreven. In die maand zijn er veel feestjes, wel een stuk of twintig kaarten liggen klaar om te versturen. Ik heb altijd leuke reacties gekregen op het sturen van de kaartjes.

    Nico: ook ik ben destijds door voorzitter Jan benaderd voor het regelen van de tennis activiteiten op de club. En dat werd een succes, want op de maandagavonden hadden we een grote groep van wel dertig spelers en hadden we aan de vier bespeelbare velden eigenlijk te weinig. Ook heb ik tennistoernooien voor de club georganiseerd. Momenteel speel ik nog steeds op de woensdagavond en zijn we met een groep van twaalf tot veertien man lekker sportief een balletje aan het slaan. Altijd heel gezellig.

    En natuurlijk hebben we als supporters langs de lijn bij Die Haghe gestaan. Kijken naar Erik, die toen speelde met onder andere Jonni Abbenhuis en Sylvia Westmaas onder leiding van de trainer John Tims. Een trainer waar veel rust vanuit ging. Het tweede werd toen begeleid door Sylvia Wijnants.

    Wat vind je leuk aan Die Haghe?
    Toen wij bij Die Haghe terecht kwamen viel één ding gelijk op. Wat is het hier goed georganiseerd. Echt een verschil ten opzichte van Kwiek. Wat was er veel begeleiding en dat is tegenwoordig nog steeds het geval. Lekker veel structuur.

    Mijn favoriete herinnering bij de club?
    Nico: ik heb altijd voor mijn werk op zee gezeten en was daardoor soms best lang van huis. Maar was ik thuis dan reed ik met een busje vol dames naar een uitwedstrijd van de selectie naar bijvoorbeeld Friesland. Daar heb ik mooie herinneringen aan. Bij de ene Mac naar links en bij die andere weer naar rechts.

    En natuurlijk Ahoy. Wat een hoogtepunt!

    Mijn tip voor de club!
    Mocht Die Haghe de komende jaren een nieuw derde kunstgrasveld krijgen, dan zou het fijn zijn als het ook geschikt is als tennisveld.

    Reactie van de redactie
    Ik vroeg het me al jaren af: wie stuurde toch altijd die verjaardagskaarten namens Die Haghe op al die feestelijke dagen van onze kinderen? Na enig navragen kwam ik terecht bij Wil Hoogteijling. Afgelopen week heb ik met een mooie bos bloemen (ze was niet jarig) een bezoek gebracht aan Wil en Nico. Vanaf het begin een heel gezellig gesprek, waarin al snel allerlei mooie herinneringen aan de tijd bij Kwiek en Die Haghe naar boven kwamen. Een heus korfbalhuwelijk, elkaar bij Kwiek leren kennen! Ik zag een heel gestructureerd systeem voor het op tijd sturen van de verjaardagskaarten en er kwamen een petje en een tasje uit de Ahoy-tijd tevoorschijn. Prachtige herinneringen!

    Leuk om te zien dat jullie nog altijd bij Die Haghe betrokken zijn. Als het kan een bezoek aan de club om de jeugd aan te moedigen, zo nu en dan weer eens lekker bijkletsen en uiteten met Betty en Wim of bij Die Haghe Delicious en het spelen van een gezellig potje tennis. Nico: “Oh het net dat onlangs kapot was?”, dat heb ik zelf al gerepareerd. Daar zijn we blij mee!

    Heel fijn dat Wil nog altijd met een klein gebaar onze jeugdleden op hun verjaardag net even die aandacht geeft die ze verdienen. Ook namens Die Haghe op kraamvisite gaan doet Wil met veel plezier en dat wordt erg gewaardeerd. Uitspraak van de jonge ouders: “wat leuk dat ze langs kwam en wat een lief mens” heb ik meerdere malen gehoord.
    Lieve Wil en Nico: dank voor jullie inzet en betrokkenheid en ik hoop jullie nog vaak bij Die Haghe te zien. En je weet maar nooit: misschien met petje en tasje in Ahoy!

    Alex Kooijmans