• Hoe gaat het met KV Die Haghe 3?

  • Afgelopen seizoen heeft het 3e een moeizaam jaar gehad waar ze eigenlijk alles zelf moesten regelen. Dat moest dit jaar anders. Het belangrijkste was dat er een trainer zou komen die de groep zou kunnen begeleiden. Bas van den Heuvel heeft deze uitdaging met beide handen aangegrepen en daar zijn wij heel erg blij mee. Roy Lampe werd benaderd om de functie teambegeleider te bekleden, zodat alle randzaken ook goed geregeld zijn.

    Verder kwam er een kwaliteitsimpuls. Tessa de Vos en Yrsa Kooijmans kwamen over vanuit de selectie. Iloy Lampe en Rix van Munster kwamen door vanuit de A-jeugd. Met de goeie groep die er al stond zijn nu de ingrediënten er om er een sportief, leuk en goed seizoen van te maken.

    In de voorbereiding werd er nipt verloren van Avanti 3 wat Res. HK speelt en werd er een Driekamp bij Die Haghe gespeeld waar er gewonnen van het 4e en gelijk tegen de A1. Op het veld speelt het 3e 1e klasse en werden ze ingedeeld bij Nieuwerkerk 3, Korbis 2 en KCR 3. De 1e wedstrijd was nog even wennen en werd er helaas verloren van KCR 3 met 12-18. Later bleek dat dit team vorig jaar kampioen was geworden maar omdat hun 2e was gedegradeerd speelde ze weer in de 1e klasse. Daarna uit tegen Korbis 2. In een spannende wedstrijd werd een 0-6 voorsprong uit handen gegeven. Het laatste kwartier was het steeds 1 voor, gelijk of 1 achter. Gelukkig schoot Tessa de Vos 1 minuut voor de winnende treffer (16-17) binnen en was de 1e overwinning een feit. Nieuwerkerk was de tegenstander in de 3e wedstrijd. Helaas werd eruit vrij kansloos verloren tegen de latere kampioen (20-10). De returns begonnen met KCR uit. Deze tegenstander ligt ons niet goed. We scoorden wel lekker mee maar een resultaat heeft er niet ingezeten (23-16). Daarna Korbis thuis, er mocht vooral niet verloren worden zodat we Korbis onder ons zouden houden. In een gelijk opgaande wedstrijd gaven we dit keer op t laatste moment de winst uit handen (15-15). De laatste wedstrijd was tegen Nieuwerkerk thuis. Dit was onze beste wedstrijd. Waar we uit vrij kansloos waren speelden we dit keer een goeie pot en had Nieuwerkerk het erg lastig met ons. Uiteindelijk sleepten we een verdiend gelijkspel uit het vuur (17-17). Daarmee eindigt ons 3e op de 3e plek met 4 punten uit 6 wedstrijden. 

    Nu gaat de focus vol op het zaalseizoen waar we 2e klasse spelen en dus voor promotie naar de 1e klasse gaan.

    Succes namens de W&B Commissie